• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

BiH ostala bez medalje na Olimpijskim igrama: Mesud Pezer osvojio 11. mjesto u Tokiju

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Mesud Pezer nije uspio da u finalu bacanja kugle osvoji prvu medalju u istoriji bh. olimpizma.

 mesud pezer 11. mjesto olimpijske igre  Izvor: MN PRESS

Dvadesetšestogodišnji Zeničanin je u finalu prvi nastupio, ali je napravio prestup u prva dva bacanja, da bi u trećoj seriji kuglu nacio do 20.08.

To nije bilo dovoljno da nastavi borbu za medalju i dobije nova tri bacanja, pa mu je pripalo 11. mjesto što je njegov najbolji plasman na Olimpijskim igrama.

Pezer se putem društvenih mreža zahvalio svima na neizmjernoj podršci zbog plasmana u finale Olimpijskih igara.

"U samom finalu moglo je puno bolje, ali to je sport. Takmičarski duh ponekad prati sportska sreća, ali nekad ga i zaobiđe. Zadovoljan sam svojim nastupom u Tokiju, bez obzira koje mjesto da sam zauzeo, ponosno sam pored srca nosio grb svoje domovine", naveo je Mesud Pezer.

"Bravo Mesude, ponosni smo na tebe!!!Iskrene čestitke Mesudu Pezeru, njegovom treneru Mehmedu Skenderu i Atletskom savezu BiH", saopšteno je iz Olimpijskog komiteta BiH.

Amerikanac Rajan Krauzer je iz prvog pokušaja oborio olimpijski rekord (22.83), koji je u drugoj seriji popravio 22.93 metra, pa u trećoj bacio 22,86! Na kraju je u posljednjoj seriji bacio 23.30 i TREĆI PUT oborio olimpijski rekord!

Drugi je bio Džo Kovač, Amerikanac koji je sa 20.65 takođe bio bolji od bivšeg olimpijskog rekorda. A bronzu je uzeo 22.47 Novozelanđanin Tom Volš.

Srpski olimpijac Armin Sinančević takođe nije uspio da osvoji medalju, ali sigurno će pamtiti svoje sedmo mjesto na Olimpijskim igrama u Tokiju.

Sjajno je počeo takmičenje sa hicem od 20.89 čime je neko vrijeme držao treće mjesto, ali do kraja takmičenja nije uspio da popravi svoj rezultat. Imao je samo još jedan validan hitac (20.44) i završio je takmičenje kao sedmi. To je najbolji rezultat za srpsko bacanje kugle na OI kako po plasmanu tako i po rezultatu.

 (mondo.ba)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC