• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Knjiga da se napiše o ovim djevojkama! Zoran Terzić emotivniji nego ikad - Pet minuta im je bilo dovoljno!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Srpske heroine vratile su se kući - sa olimpijskim medaljama. Selektor je održao sjajan govor na aerodromu.

 odbojkašice srbije vratile se u beograd selektor zoran terzić zadovoljan Izvor: MN PRESS

Odbojkašice su se vratile kući i donijele bronze iz Tokija.

Reprezentativke Srbije dočekane su na aerodromu, gdje je selektor Zoran Terzić održao emotivan govor u kojem se najprije osvrnuo ka urađenom u Japanu - a, uradile su mnogo!

Možda će vas zanimati

"Volio bih prvo da se osvrnem na Olimpijske igre. Ova medalja je, da ne kažem najveća, ali spada u sam vrh. Upravo zbog toga što smo uspjeli u jednoj teškoj situaciji po ekipu da dođemo do odličja. Ima tu još jedna važna stvar. Rezultat reprezentacije ne gledam po mjestu koje je osvojila, već cjelokupnu priču. Pripreme, trud za dolazak do nivoa, kako su se ponašale u Olimpijskom selu, van njega i tako dalje. Taj neki ponos koji kod mene postoji dugo je sada eskalirao na ovim Igrama. Ova reprezentacija je pokazala kako jedna ekipa treba da se ponaša. Knjiga bi mogla da se napiše i da se da sportskim ekipama da se uče kako treba ekipa da funkcioniše u svakom smislu, ne samo na terenu. Još jedan razlog za zadovoljstvo", rekao je Terzić.

Ovakav je bio doček!

Pred djevojkama je za 10 dana početak Evropskog prvenstva, čija će završnica biti odigrana u Beogradu.

"Evropsko prvenstvo je manje od Igara, ne znam da li je slabije, ne vrednuje se toliko, ali postoji jedna stvar koja će nam dati motiv do neba da napravimo dobar rezultat. Motiv više je što se igra u Beogradu, igramo opet pred našom publikom i nadam se da će gledaoci moći da dolaze na te mečeve, da napravimo fantastičnu atmosferu, da odigrmao finale kao prije 10 godina i da se opet okitimo zlatom", poručio je Terzić.

U osvrtu na završnicu olimpijskog turnira i poraz od Amerikanki u polufinalu, selektor je rekao da je ekipa brzo došla sebi i bila u stanju da se bori i izbori za bronzu - što se vidjelo i na terenu, u duelu protiv Korejki.

"Svaki put kada dolazimo u te situacije da igramo važne utakmice poslije teških poraza ili velikih pobjeda postoji realna mogućnost da ekipa padne u nekom smislu i da im treba ili neka dodatna motivacija ili nešto drugo. Ovog puta je bilo vidljivo da je svima teško pao poraz, ali u isto vrijeme i da su pet minuta poslije tog meča bile spremne da pruže maksimum protiv Koreje. Nije bilo potrebe za dodatnim razgovorima. Vidjelo se da su fokusirane, što se vidjelo u meču."

Odbojkašice su aktuelne evropske i svjetske šampionke i u proteklih deset godina razmazile su nas velikim pobjedama, titulama i medaljama. I opet su bile prave.

Djevojke, selektore - hvala i bravo!

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC