• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Federer već zvuči kao penzioner - pomirio se da je kraj: Odustaje od US opena, mašta da svira saksofon i gleda NBA!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Sudeći po njegovim riječima, učešće na US Openu zvuči kao nemoguća misija.

 Rodzer-Federer-o-penziji-i-ucescu-na-US-openu Izvor: Profimedia/Solar/ACE Pictures

Rodžer Federer je prije nekoliko dana proslavio 40. rođendan i svima je jasno da neće još dugo igrati tenis. Više puta je isticao da mu je trenutno najveći fokus na porodici, a povrede ga već neko vrijeme spriječavaju da se u kontinuitetu, kao nekada, takmiči za najveće trofeje.

Tako je Federer uzeo odmor nakon eliminacije u četvrtfinalu Vimbldona, potom je propustio Olimpijske igre i master u Torontu, neće ga biti u Sinsinatiju, a sada je pod velikim znakom pitanja i za US open.

"Bio sam na odmoru, već duže vrijeme ništa nisam radio zbog koljena. Morao sam da pustim da sve prođe nakon Vimbldona... Ove nedjelje ću se sastati sa timom i doktorima i vidjećemo šta dalje. U ovom trenutku, sve je još neizvjesno", rekao je Federer za švajcarski "Blik" i time naslutio da ponovo neće igrati na US openu.

S obzirom na to da grend slem u SAD počnje 30. avgusta, a Federer nije trenirao u međuvremenu, gotovo je izvjesno da neće učestvovati i najvjerovatnije će igrati još samo na Lejver kupu.

Fokus će mu vjerovatno biti na Australijan open, pa na Vimbldonu, ako koljeno to dozvoli...

Ipak, pitanje je da li će Federer igrati duže od još jedne sezone jer se čini da sve više i češće priča o penziji koja je na dohvat ruke, djeluje kao da se pomirio da se teniska karijera završava.

"Sve je potpuno drugačije nego što je bilo prije deset godina", otvoreno je rekao Federer.

Izvor: Profimedia

"Teško je... Nekada sam sebi postavljao jednostavna pitanja: Koji sam na ATP listi? Kada je sljedeći turnir? Danas je to drugačije: Kako bih se osjećao da opet treniram? Šta mogu da postignem? Šta su mi ciljevi? Kako da to uskladim sa porodicom? Šta kaže ostatak tima? Danas više obraćam pažnju na takve detalje, moj stav je drugačiji. Sve je potpuno drugačije nego prije deset godina", zaključio je Švajcarac.

Dugo je Federer bježao od pitanja o penziji, govorio da o tome ne razmišlja pretjerano, ali sada kada je napunio 40 godina zvuči da već ozbiljno razmišlja o tome.

"Želim da idem na NBA, NHL i NFL finala. Želim u Tokio. Želim da posjetim najljepše parkove svijeta sa mojom porodicom. Hoću da naučim da sviram saksofon, da skijam, da idem na snoubording... Da, hoću i da ronim! Definitivno se približila penzija...", zaključio je Federer.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC