• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novak broj 1, niko pri čistoj svijesti ne bi izazvao Rafu i Rodžera prije njega: Tekst sve objasnio, ne žalite za njima!

Autor Dragan Šutvić

US open će ove godine biti znatno drugačiji nego što smo inače navikli, neke od najvećih teniskih zvijezda XXI veka neće biti na njemu.

 engleski metro kolumnista đoković broj 1 Izvor: Profimedia

Serena Vilijams, Rodžer Federer i Rafael Nadal neće igrati u Njujorku, a trojac koji je zajedno stigao do 63 grend slem titule je prema kolumnisti engleskog "Metroa" Džordžu Belšou na samom kraju svojih karijera.

I kako on kaže – neće previše nedostajati u borbi za tron!

Možda će vas zanimati

"Vrijeme ne stoji ni za jednog muškarca ili ženu i tri najveće teniske zvijezde sada gledaju ka kraju svojih karijera. Serena Vilijams Rodžer Federer i Rafael Nadal su propustili veliki dio najvećih turnira u prethodnim sezonama, ali od 1997. godine se nije desilo da niko od njih ne bude na nekom grend slemu", navodi se u njegovom autorskom tekstu.

On navodi da više nikoga ne čudi kada se Serena, Rafa ili Rodžer povuku. Njih prethodnih godina, a naročito ove sezone muče brojne povrede, a često su znali da propuste i najveće turnire poput grend slemova ili olimpijskih igara.

"Nemojte da mislite da njihovo prisustvo neće osetiti, njih troje su marketinški najprofitabilnije ličnosti u istoriji tenisa. Svi oni vrlo lako rasprodaju i najveće tribine svijeta, ali surova istina je da sa takmičarskog gledišta nije mnogo izgubljeno njihovim povlačenjem", navodi Belšo.

Engleski novinar smatra da niko više ne vidi Federera i Vilijamsovu kao favorite za osvajanje turnira, a da Nadal nema nikakve šanse protiv Novaka Đokovića na tvrdim podlogama.

"Niko pri čistoj svijesti ne bi izabrao Federera ili Vilijamsovu kao moguće osvajače ovog turnira. Čak i prije nego što su ih povrede unazadile ove sezone bilo je vrlo upitno da li će uspjeti da osvoje još jedan veliki turnir. Nadal koji je pet godina mlađi ima mnogo više šanse da osvaja grend slemove, pogotovo na Rolan Garosu. Ali on od 2013. godine nije pobijedio na tvrdoj podlozi protiv Novaka Đokovića koji juri "kalendarski slem" i rekord po broju grend slemova”, dodaje Belšo.

Novinar smatra Novaka kao apsolutnog favorita za osvajanje titule u Njujorku, ali i bez njega ima tenisera koji su bolje kotirani od Federera i Nadala.

"Čak i bez Đokovića, najboljeg na svijetu koji je osvojio sva tri grend slema ove sezone, Nadal bi vjerovatno bio iza Danila Medvedeva, Aleksandra Zvereva i Stefanosa Cicipasa na listi favorita, pošto je od njih izgubio skoro sve mečeve na tvrdoj podlozi", navodi se u tekstu.

I na kraju Belšo poentira da ne vrijedi plakati za zvijezdama čije karijere polako idu ka kraju, već da treba prihvatiti novu generaciju.

A sa njom očigledno može da se nosi samo Novak Đoković.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC