• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ŠOK - Najveći provokator ispao sa US opena!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Tokom prva dva meča je nervirao tenisku publiku, a onda je ostao bez šansi da Đokoviću preotme trofej.

 stefanos cicipas ispao sa us opena Izvor: Profimedia

Neće se Stefanos Cicipas po dobrom sjećati US Opena 2021. godine. Iako je stigao kao treći nosilac i čovjek koji bi možda mogao da pomrsi konce Novaku Đokoviću, takmičenje je završio već u trećoj rundi.

Od njega je nakon pet setova velike borbe i najboljeg meča u dosadašnjem toku turnira bolji bio Karlos Alkaraz (18), budućnost svjetskog tenisa i momak kog mnogi porede sa Rafaelom Nadalom - 3:2 (6:3, 4:6, 7:6, 0:6, 7:6).

Nisu Stefanosu Cicipasu na posljednjem grend slemu sezone pomogli ni odličan plasman na ATP listi ni mala lukavstva koja je pripremio.

Prethodnih dana se cijeli svijet okrenuo protiv njega i njegovog korišćenja pauza za toalet. Na to je u meču prvog kola pažnju skrenuo Endi Marej, koji je tvrdio da se Grk predugo zadržava u toaletu, što nikako nije fer prema igraču koji ostaje na terenu. Ubrzo se oglasio Cicipas, ali napadi na njega nisu prestajali.

Morao je mladi teniser da smišlja izgovore, da se pravda kako ne komunicira sa ocem putem poruka, čak i da pecne Novaka Đokovića zbog jednog meča u kom je srpski teniser koristio pauzu, ali mu niko nije vjerovao... Slična situacija ponovila se na meču protiv Adrijana Manarina, kada su tribine kompleksa u Njujorku glasno pokazale šta misle o njegovoj taktici.

Ponašanjem na terenu okrenuo je publiku protiv sebe, pa su tribine ludjele dok je mladi Karlos Alkaraz igrao tenis života.

Kada god je djelovalo da popušta i pada, Španac je pronalazio novu snagu koja ga je vukla ka pobjedi. Osvojio je prvi set, pa izgubio drugi i mnogi su pomislili da je tu kraj. Osvojio je treći, pa četvrti izgubio sa nulom, ali je i odatle uspeo da se vrati!

Peti je u svoju koristi riješio nakon taj-brejka i to na servis Stefanosa Cicipasa, nakon što je propustio meč loptu na svoj servis!

Bio je ovo impresivan meč, najbolji u dosadašnjem dijelu turnira i trajao je punih četiri sata i 11 minuta. Za to vrijeme vidjeli smo nekoliko preokreta, ali i mladog španskog tenisera koji će u narednim godinama sasvim sigurno biti dio svjetskog vrha. Trenutno je 55. igrač planete, ali po igri koju je prikazao neće se tu dugo zadržati.

Mladi Alkaraz će u narednoj rundi igrati protiv Nemca Petera Gojovčuka, dok bi rival u eventualnom četvrtfinalu mogao da mu bude Andrej Rubljov, peti nosilac.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC