• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novače, zahvali se Federeru! I da osvojiš 21. grend slem, on je najveći: Najniži udarac Vilandera - Zbog njega si #1!

Autor Dragan Šutvić

Vrlo čudan intervju Matsa Vilandera u kome je označio Rodžera Federera kao praktično najvažnijeg igrača u razvoju karijere Novaka Đokovića.

 vilander novače zahvali se federeru Izvor: CNN/screenshot, Profimedia

Čuveni švedski teniser Mats Vilander izjavio je da se nada i navija da Novak Đoković ne osvoji US Open iznijevši pritom vrlo kontradiktoran stav, ali i ako Srbin osvoji 21. grend slem - opet ima izgovor zašto to nije dovoljno.

U pokušaju da umanji uspjehe Đokovića, stručni konsultant je još jednom pretjerao.

Možda će vas zanimati

"Ljudi će poštovati Novaka ako osvoji kalendarski grend slem, ali čak iako to uradi i bude ispred Federera i Nadala - opet će se pričati o eri 'velike trojke'. Neće se pričati o tome da je Novak najbolji svih vremena", kazao je Mats Vilander za švajcarski list "Berner Cajtung" i potom dodao:

"Drugačije bi bilo sa Federerom. Da je on osvojio kalendarski slem, onda bi ga zvali najvećim ikada", zaprepastio je Vilander i novinara pošto izgleda da u njegovoj računici dva i dva nije četiri.

Kako to mislite?

"Zato što je Federer podigao tenis na sljedeći nivo. Novak bi trebalo da zahvali Federeru, a onda i Nadalu. Zato je Nadal rekao - ako to može Rodžer, mogu i ja! Pa je Novak rekao - u redu, onda mogu i ja. To što je Federer izazvao je nevjerovatno. Niko nije tako unaprijedio tenis kao što je Federer", kazao je Vilander tako praktično označivši švajcarskog tenisera kao najvažnijeg u razvoju Novaka Đokovića.

Izvor: Profimedia

Vilander je nastavio i dodao da je Federer radio stvari koje nije niko, kao Tajger Vuds u golfu, a kada je počeo da precjenjuje njegov uticaj - novinar ga je upitao zbog čega je Đoković tako slabo poštovan?

"Novak je 'upropastio' žurku. Imali smo dvojicu nevjerovatnih ratnika, potpunih suprotnosti na terenu. Jedan je vladao Vimbldonom, drugi Rolan Garosom, a onda se pojavio Novak. Ako si njihov fan pomisliš - Đoković nam je uskratio mečeve njih dvojice. Bilo je to teško za Novaka, ali se nadam da ne mari previše za to", zaključio je Mats Vilander uoči četvrtfinalnih mečeva na US Openu.

Eto lijepe i neočekivane motivacije za Đokovića u Njujorku gdje ga noćas od 1 čas poslije ponoći očekuje duel sa Bruksbijem, domaćim teniserom koji će imati ogromnu podršku.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC