• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Da li su Đoković i Medvedev ostavili patike u Njujorku? Bivši šampion otkrio zanimljivu tradiciju US opena!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Zanimljiv običaj na posljednjem gren slemu sezone.

 us open tradicija patike za pomoćnike novak đoković danil medvedev Izvor: EPA/JUSTIN LANE

Danil Medvedev savladao je Novaka Đokovića u finalu US opena i tako spriječio srpskog tenisera da osvoji 21. gren slem titulu i prvi kalendarski slem još od Rod Lejvera.

Bio je to meč prepun emocija koje su Novaka držale i na konferenciji za novinare na kojoj je zaplakao kada je krenuo da priča o svojoj porodici.

Možda će vas zanimati

 Medvedev je bio presrećan poslije osvajanja svoje prve gren slem titule, proslavio je to na pomalo čudan način, ali i objasnio svoju proslavu „mrtva riba“, te najavio da će narednih nekoliko dana da slavi ovaj uspjeh.

Neće samo Rus da bude raspoložen narednih dana, obradovaće se i momci i djevojke koji su učestvovali u organizaciji US opena i koji su bili na raspolaganju igračima tokom posljednjeg gren slema sezone.

Naime, bivši šampion US opena Endi Rodik otkrio je zanimljivu tradiciju koju teniseri održavaju na US openu, a za koju malo ko zna.

Na svom tviter nalogu nekadašnji svjetski broj jedan postavio je fotografiju patika koje igrači ostavljaju u svojim svlačionicama, a koje će dobiti momci i djevojke koji su bili zaduženi da im pomažu.

"Ovo je samo jedna gomila patika koje su igrači ostavili u svlačionici svojim pomoćnicima. Kul tradicija o kojoj se nikada ne priča", napisao je Rodik.

Njegova objava oduševila je fanove i izazvala brojne pozitivne komentare, a neke je zanimalo da li se radi o nošenim ili novim patikama.

"Vjerovatno su nošene. Možda ima i nekoliko novih ako će igrač na narednim turnirima nositi nešto drugo“, odgovorio je Rodik.

Bilo je i onih koji su primijetili da su neki od igrača prije nego što su ostavili patike izvukli pertle.

Običaj ostavljanja patika svojim pomoćnicima, međutim, izgleda se ne praktikuje samo na US openu, već izgleda i na Vimbldonu, sudeći po jednoj fotografiji u komentarima na Rodikov tvit.

"Vimbldonsko izdanje“, stoji u opisu slike na kojoj se nalazi gomila bijelih patika, s obzirom da je obaveza svih tenisera da na gren slemu u Londonu nastupaju u bijeloj opremi.

Nije poznato da li su Novak Đoković i Danl Medvedev poslije finala ili eventualno nekog od svojih prethodnih mečeva ostavili patike u Njujorku.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC