• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srbija će imati najjaču ligu na svijetu: Partizan pravi četvrti DRIM-TIM, stigao Amerikanac iz Herceg Novog!

Ljubitelji vaterpola imaće priliku da gledaju majstore iz cijelog svijeta u srpskim bazenima.

 vaterpolo marko vavić reprezentativac SAD u partizanu Izvor: Profimedia

Najbolji vaterpolo na svijetu igraće se u srpskoj Superligi. Nevjerovatan prelazni rok vratio je u srpske klubove brojne asove, a u paketu sa njima stižu i reprezentativci drugih država.

Jedan takav primjer je Marko Vavić (24), momak porijeklom iz Herceg Novog ali reprezentativac SAD koji će igrati za Partizan! Ova vijest stiže samo nekoliko dana nakon što su crno-bijeli obezbijedili sebi dom za narednih pola vijeka.

Možda će vas zanimati

Novi vaterpolista Partizana poznat je po granitnoj odbrani koja mu je zaštitni znak, a tokom ovog ljeta bio je član nacionalnog tima na Olimpijskim igrama. Tamo je sticao veliko iskustvo, a od ranije se zna da posjeduje i veliki kvalitet.

Marko dolazi iz velike vaterpolo porodice, pošto su se ovim sportom bavili njegov otac Jovan koji se iz Herceg Novog odselio u SAD gdje je radio kao trener, a zatim i brat Nikola i sestra Monika.

Marko je napravio najbolju karijeru u porodici, pa je već sada standardni reprezentativac SAD. Učestvovao je na dva Svjetska prvenstva, kao i na Olimpijskim igrama ovog ljeta. Ima 198 centimetara, a može da igra na oba boka.

''Marko igra po ratničkoj liniji koju je naslijedio od oca, uvijek želi da pobijedi'', objasnio je Dejan Udovičić, selektor SAD koji odlično poznaje novog igrača Partizana.

Crno-bijeli su tokom ovog leta angažovali iskusne povratnike u vidu Milana Aleksića i Stefana Mitrovića, okosnicu tima u vidu Stefana Vica, Petra Velkića i Dimitrija Rističevića, kao i Amerikanca Aleksa Bouvena.

Uz veoma kvalitetne sastave Novog Beograda, Radničkog iz Kragujevca i Crvene zvezde, domaće prvenstvo biće nevjerovatno snažno u narednoj sezoni.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC