• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Volja biciklista jača od snježnog nevremena na Svjetskom prvenstvu u Istočnom Sarajevu (FOTO)

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Na Svjetskom prvenstvu u amaterskom biciklizmu subota je bila rezervisana za Media fondo trku, na kojoj je startovao više od 250 takmičara iz 40 zemalja.

 Svjetsko prvenstvo Istočno Sarajevo - media fondo trka po snijegu FOTO Izvor: Dušan Repija/promo

Media fondo trka je odlukom organizatora zbog vremenskih neprilika skraćena na 66 kilometara, a vožena je po kišovitom i vjetrovitom vremenu, dok je takmičare na cilju, na Jahorini, dočekao i snijeg, prvi ovosezonski koji je padao na olimpijskoj ljepotici.

Za ovu trku medalje su se dijelile u po pet muških i ženskih kategorija iznad 50 godina starosti.

U kategoriji žena 50-54 godine najbolja je bila Norvežanka, Selin Mondrad Haslum, ispred Antonele Inkristi iz Italije, te Tatjane Panine iz Rusije. Milena Felići iz Italije bila je najbolja u kategoriji 55-59 godina, a iza nje su ostale srebrna Elena Pankari iz Italije, te Valeri Šavan iz Francuske.

Zlatnu medalju u kategoriji žena 60-64 godine osvojila je najbolja biciklistkinja svih vremena, Dženi Longo, ispred još dvije francuskinje, Silvane Bekam i Martine Bordorn. U kategoriji 65-69 godina najbolja je bila Žizel Turo iz Francuske, srebro je otišlo u Finsku, kod Tarje Simakale, dok je bronzana bila
Slovenka, Jožefa Anžel. Slovenka, Martina Ušeničnik, bila je jedina u konkurenciji žena 70-74 godine, te je osvojila zlatnu medalju.

Kod muškaraca, u kategoriji 60-64 godine slavio je Italijan, Đovani Latanci, ispred Paskala Orenga Malonde iz Španije, te Gintera Sabranskog iz Austrije.

Izvor: Dušan Repija/promo

Kategorija muškaraca 65-69 godina pripala je Austrijancu Johanu Tauheru, srebrni je u cilj stigao Australijanac, Rodžer Kul, a bronzani je bio Norvežanin, Frank Adland.

U kategoriji mušaraca 70-74 godine zlatnu medalju je osvojio Belgijanac, Rudolf Slujts, drugi je bio Austrijanac Gotfrid Hinterholcer, a bronza je otišla za Njemačku, u ruke Erika Hameršmidta.

Jozef Bihl iz Austrije bio je jedini takmičar u kategoriji muškaraca 75-79 godina, te je osvojio zlato, dok je u konkurenciji muškaraca 80-84 godine Herbert Lakner osvojio zlato.

Izvor: Dušan Repija/promo

Načelnik Opštine Pale, Boško Jugović, obratio se prisutnim takmičarima i gostima. Zahvalio im se na dolasku u Pale, te izrazio zadovoljstvo što je sve na Svjetskom prvenstvu proteklo u najboljem redu.

"U svakom slučaju potreba je da pozdravim sve vas koji su prevalili toliki put da budete naši gosti. Mi smo postali prijatelji, izražavam zadovoljstvo što ste na Palama, Jahorini, Istočnom Sarajevu. Hvala svima, koji su pomogli organizaciji ovog takmičenja, ništa ovo ne bi moglo da se organizuje bez svih njih, Grada Istočno Sarajevo, načelnicima opština, nadležnim ministarstvima, MUP-u Republike Srpske i svim nadleženim službama, naravno hvala i porodici Kuvalja. Hvala svima koji ste došli ovdje i nadam se da ste se ugodno osjećali za vrijeme Svjetskog prvenstva i da sa sobom u svoje zemlje nosite lijepe uspomene", rekao je načelnik Jugović.

Osim podrške institucija organizaciju događaja pomogli su „Prointer“, „Infinity“, GoPro“, „Vivia“, „Aqua Voda“, „Carslberg“, „Čoka“, „GBT“, „Kuprešak“, „Cipollini“ i „Casio“.

Sutra je na rasporedu Grand fondo trka sa kojom će biti i spuštena zavjesa na Granfondo Svjetsko prvenstvo. Trka počinje u 10.00 ispred sportske dvorane u Istočnom Novom Sarajevu, a biciklisti će preći 100 kilometara prije nego uđu u cilj na Jahorini.

(mondo.ba)

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC