• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Počelo Svjetsko prvenstvo u biciklizmu: Najbolja svih vremena "oduvala" konkurenciju!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Devetostruka šampionka svijeta i olimpijska pobjednica iz Atlante 1996. godine Žani Longo pobijedila u konkurenciji dama između 60 i 64 godine.

 pale-svjetsko-prvenstvo-u-amaterskom-biciklizmu Izvor: FENA

 Himne Francuske, Poljske i Slovenije najčešće su se čule prvog dana Svjetskog prvenstva u amaterskom biciklizmu u Palama, poslije hronometarske trke, saopštili  su organizatori.

Svjetske velesile u ovom sportu opravdale su tu ulogu. Svaka zemlja imala je svoje navijače, a na kraju se moglo čuti i malo „prepucavanje“ Poljaka i Francuza ko je uspješniji.

Možda će vas zanimati

Ulogu favorita u konkurenciji dama od 60 do 64 godine ubjedljivo je opravdala najbolja biciklistkinja svih vremena Žani Longo. Devetostruka šampionka svijeta i olimpijska pobjednica iz Atlante 1996. godine, prvi put je u Republici Srpskoj i BiH, a utisak je najbolji mogući.

"Iznenađena sam što je sve na ovako visokom nivou, ne zbog predrasuda, već zbog činjenice da je ovakav tip takmičenja obično malo opušteniji. Osvojila sam mnogo zlatnih medalja, ali svakoj se radujem i svaka mi je važna. Staza je bila prilično teška i tehnički zahtjevna. Smještena sam u Palama i zaista mi je lijepo. Sigurna sam da ću doći ponovo iduće godine na kvalifikacionu trku", rekla je Longo.

Ni kiša nije zasjenila sjajnu organizaciju i domaćinstvo opštine Pale.

"Više puta ponovio da sam počastvovan što smo domaćini ovakvom događaju. Stigli su nam biciklisti iz pedesetak zemalja svijeta i to je ogroman značaj. Potrudili smo se da ostavimo dobar utisak i nadam se da će nam se mnogi takmičari vratiti", rekao je načelnik Pala Boško Jugović.

Direktor prvenstva Vladimir Kuvalja zahvalio je domaćinima i svim takmičarima koji su uprkos uslovima u pandemiji došli na prvenstvo.

"Prvi dan je protekao odlično. Potrudili smo se da tako bude, ali uvijek postoji doza sumnje kada se radi o ovako kompleksnim događajima za organizovanje. Tek smo na početku prvenstva i nadam se da će sve proći kako je počelo", rekao je Kuvalja.

Sutra je na programu timski hronometar koji počinje u 17 časova ispred Sportske dvorane u Istočnom Novom Sarajevu, a za 18 časova je na istom mjestu zakazano svečano otvaranje.

(mondo.ba/agencije)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC