• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šok! "Jane Ahonen više ne postoji": Skroz bizaran intervju čuvenog ski skakača, nećete vjerovati čime se sad bavi!

Autor Nemanja Majstorović

Sjećate se Ahonena? Toliko je volio ski skokove da se dva puta vraćao iz penzije, a sada se skroz "ohladio" od sporta i bavi se totalno drugim poslom.

 Jane Ahonen više ne postoji bavi se luksuznim kamperima Izvor: Profimedia

Jedan od najboljih ski skakača svih vremena Jane Ahonen (44) povukao se iz ovog sjajnog sporta 2018. godine, kada je treći put presjekao da mu više nije do velikih takmičenja.

Naosvajao ih se tokom duge karijere, pamtićemo ga po dva srebra sa Olimpijskih igara, ukupno još deset na Svjetskom prvenstvu, od toga pet zlatnih, a pet puta je osvajao i čuvenu zimsku turneju "četiri skakaonice". Ipak, danas živi potpuno drugačijim životom...

Nakon zvaničnog penzionisanja radio je u Finskoj skijaškoj federaciji, međutim podnio je ostavku i posvetio se poslu kojim je oduvijek želeo da se bavi - automobilskoj industriji.

Naime, Ahonen sada dizajnira, rekonstruiše i prodaje luksuzne kampere.

Da, zaista!

"Uglavnom se fokusiram na kampere, ja ih pravim i prodajem. Takođe, radim i na njihovom opremanju, redizajniranju... Mušterije me pozivaju i traže od mene da im instaliram određene stvari. Srećan sam što konačno mogu da živim kao normalna osoba, lijepo je doći s posla kući i znati da imaš vremena za sebe", rekao je nedavno u jednom intervjuu Ahonen.

Ahonen sada ima stalan posao i redovna primanja, a uz to radi ponekad i kao stručni konsultant na televiziji, međutim ističe za sebe da je sada potpuno druga osoba i ne doživljava samog sebe kao sportsku legendu.

"Uvek naglasim da Jane Ahonen, nekadašnji nacionalni heroj Finske, više ne postoji. Imao sam sreću da vodim privilegovan život, ali srećom to vrijeme je prošlo", istakao je čuveni ski skakač čiji su intervju čule i kolege poput Mališa i Stoha, pa su ostale u šoku.

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC