• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

 Lejla Tanović osma na svijetu!

Autor Nemanja Majstorović

Tanović je imala do sada najuspješniju sezonu u karijeri u kojoj je osvojila dvije medalje sa Svjetskih kupova u maraton disciplini.

 Lejla Tanović osmoplasirana na svjetskoj UCI rang listi. Izvor: Anadolija/Agdal Nuhanovic

Najbolja bh. biciklistkinja Lejla Tanović završila je sezonu kao osmoplasirana biciklistkinja na svjetskoj UCI rang listi, prenosi Anadolija.

U samom vrhu svjetske liste nije došlo do promjena, tako da je i dalje prvoplasirana Katazina Sosna iz Litvanije, na drugom mjestu je Švajcarkinja Ariana Luti, dok je na trećem mjestu Stefani Dorn iz Njemačke.

Tanović je imala do sada najuspješniju sezonu u karijeri u kojoj je osvojila dvije medalje sa Svjetskih kupova u maraton disciplini. Srebrnim medaljama na Svjetskim kupovima u Francuskoj dodala je još i šest pobjeda na UCI trkama, a što je ujedno i njen rekord pobjeda u jednoj sezoni. Svoju dominaciju na balkanskoj biciklističkoj sceni potvrdila je osvajanjem svoje pete uzastopne titule balkanske prvakinje.

Možda će vas zanimati

 "Sezona je krenula veoma loše jer sam na samom startu imala mnogo problema sa alergijama, te sam do sredine sezone bila van najboljih 10 na svijetu. Međutim uz kvalitetan trening i pripreme vratila sam se u formu te odvozila svoju najbolju sezonu u karijeri. Nagovještaj da se vraćam u formu bilo je osvajanje šestog mjesta nakon šest sati utrkivanja, na Dolomiti Superbajk trcii u Italiji, a koja je bila UCI HC kategorije, odnosno kategorija ispod Svjetskog kupa. U ovoj sezoni sam uspjela nastupiti na dva Svjetska kupa i osvojiti dva druga mjesta. Naš cilj za narednu sezonu je nastup na svih šest svjetskih kupova i plasman u pet najboljih na svijetu", rekla je Tanović.

Bh. biciklistkinja je na Svjetskom prvenstvu u Italiji osvojila 15. mjesto na do sada najtežoj trci u njenoj karijeri, dok je na Evropskom prvenstvu u Švajcarskoj upisala je 11. mjesto. Nakon kratke pauze započinje pripreme za narednu sezonu, a prve utrke je očekuju već u februaru mjesecu.

"Plan je da se treninzima vratim naredne sedmice gdje ću za početak raditi na bazičnoj formi, nakon toga u februaru mjesecu putujem za Španiju na dužinske pripreme. U Španiji ću u sklopu priprema nastupiti na dvije etapne utrke. Riječ je o utrkama koje se voze četiri dana, a pobjednik je takmičar sa najboljim vremenom u generalnom plasmanu. Prvo me očekuje nastup na Mediteran Epic-u UCI HC kategorije, a nakon toga i prvi nastup na Svjetskom kupu naredne sezone odnosno na Andaluzija Bajk Rejs trci", dodala je Tanović.

Možda će vas zanimati

(MONDO.BA/AGENCIJE)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC