• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Najbolja bh. biciklistkinja počinje novu sezonu: Cilj - ispunjenje norme za Igre u Tokiju!

Autor Dragan Šutvić

Prva trka očekuje je 10. i 11. aprila

 lejla tanović biciklizam nova sezona 2021 Izvor: Anadolija/Agdal Nuhanovic

Lejla Tanović, četverostruka balkanska i 14 puta prvakinja Bosne i Hercegovine u biciklizmu, počeće novu sezonu nastupom na trci "Sudtirol Sanšajn".

Trka je najvišeg ranga Međunarodne biciklističke unije (UCI), odnosno HC kategorije, a održaće se 10. i 11. aprila u italijanskom Nalsu. Nastup na trci potvrdile su najbolje biciklistkinje svijeta, pa gledajući konkurenciju bh. takmičarku očekuje veliki izazov.

Možda će vas zanimati

"Naš plan je bio da startujem na jednom ili dva pripremna takmičenja prije nastupa, međutim radi problema izazvanih korona virusom to nije bilo moguće. Zimske pripreme protekle su veoma dobro te sa uzbuđenjem očekujemo novu sezonu u kojoj smo ciljeve postavili veoma visoko. Svakako da je jedan od njih ispunjenje norme za nastup na Olimpijskim igrama u Tokiju", rekla je Tanović.

Lejla je nastupima u protekloj sezoni iznenadila svjetsku biciklističku javnost kada je sezonu završila na sedmom mjestu Međunarodne biciklističke unije.

"Način na koji je Tanović odradila zimske pripreme, a koje su sigurno bile najzahtjevnije u njenoj karijeri, daje nam za pravo da i ove godine očekujemo sjajne rezultate na svjetskom nivou. Na trci u Nalsu nas očekuje mali svjetski kup, tako da će to biti sjajna prilika da vidimo na čemu moramo raditi prije prvih najbitnijih nastupa u ovoj sezoni, a to je Svjetski kup u Albštatu početkom petog mjeseca i Evropsko prvenstvo koje se održava sredinom šestog mjeseca", rekao je trener bh. biciklistkinje Amar Njemčević.

(mondo.ba/agencije)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC