• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Najbolja bh. biciklistkinja stavila tačku na sjajnu sezonu: Osvojeno osam medalja, upisano šest pobjeda!

Autor Dragan Šutvić

Iza Lejle Tanović je odličnih nekoliko mjeseci

 lejla tanović sezona 2021 osam medalja šest pobjeda  Izvor: FENA/Biciklistički savez BiH

Lejla Tanović, najbolja bh. biciklistkinja i ujedno šesnaest puta državna i petostruka uzastopna balkanska prvakinja, osvojila je drugu medalju sa Svjetskog kupa, na trci održanoj u Francuskoj.

Tanović je nastupila na trci "Rok d'Azur" i osvojila drugo mjesto, iza trenutno prvoplasirane na svjetskoj rang listi Katažine Šošne, reprezentativka Litvanije. Podijium je upotpunila Kostanca Fasolis, predstavnica Italije.

Bila je ovo druga medalja sa Svjetskog kupa za bh. takmičarku u njenoj karijeri a to su ujedno i jedine dvije medalje za takmičare iz Bosne i Hercegovine.

Možda će vas zanimati

Trkom u Francuskoj, Tanović je završila svoju do sada najuspješniju sezonu u kojoj je osvojila ukupno osam medalja sa UCI takmičenja od čega je upisala i šest pobjeda. Trenutno zauzima deveto mjesto na UCI rang listi, a očekuje se i dodatni napredak nakon upisa bodova.

"Izuzetno sam zadovoljna osvajanjem drugog mjesta na Svjetskom kupu u Francuskoj. Iako sam dala svoj maksimum, Katažina je zasluženo odnijela pobjedu. Ove sezone smo imali nekoliko teških duela u kojima sam pokazala više snage ali znala sam da je Katažina u dobroj formi i da je razlika u nijansama. Dvije medalje sa trka Svjetskog kupa zvuči nevjerovatno te će ovo biti moja druga uzastopna sezona koju završavam u top deset na svijetu. Sada slijedi odmor te pripreme za narednu sezonu i veoma se radujem predahu jer je sezona bila iscrpljujuća", rekla je Lejla Tanović.

Trka u Franucuskoj važi za jednu od tehničkih težih staza u kalendaru, sa dužinom od 85 kilometara i 2.200 metara visinskog uspona.

"Lejla je dala svoj maksimum ali ovaj put nije bilo dovoljno svježine da bi odnijela pobjedu. Ipak osvojila je drugo mjesto i još jednu medalju sa Svjetskog kupa. Na početku sezone imala je zdravstvenih problema sa alergijom ali uprkos izazovima ostvarila je nevjerovatne rezultate. Sada je u planu potpuni odmor a pripreme za narednu godinu počinju u novembru. Nakon upisa bodova očekujemo dodatni napredak na UCI listi, a za narednu sezonu ljestvicu sa ciljevima postavljamo još više", rekao je trener Amar Njemčević.

(mondo.ba/agencije)

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC