• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Biciklistkinja Lejla Tanović ostvarila najbolji rezultat u istoriji BiH!

Autor Dragan Šutvić

Tanovićevu očekuje veliki skok na UCI rang-listi

 Lejla Tanović biciklizam najbolji rezultat u istoriji BiH Izvor: FENA

Lejla Tanović, najbolja bh. biciklistkinja, ostvarila je uspjeh karijere osvojivši 8. mjesto na Svjetskom prvenstvu u maraton disciplini, koje je održano u Turskoj.

Plasman u top 10 na Svjetskom prvenstvu najbolji je rezultat za bh. biciklizam u istoriji Bosne i Hercegovine.

Možda će vas zanimati

Na stazi dugoj 81 kilometar, sa visinskim usponom od 2.500 metara, pobjedu je odnijela reprezentativka Švajcarske Ramona Forkini.

Drugo mjesto osvojila je dvostruka osvajačica olimpijske medalje Maja Vloščovska iz Poljske, dok je treće mjesto pripalo Arijen Luti, takođe reprezentativki Švajcarske.

Bh. reprezentativka i četvorostruka balkanska prvakinja ovim plasmanom je osvojila nova 72 UCI boda te će, nakon njihovog upisa, zabilježiti veliki napredak na UCI ranking listi i popraviti svoj do sada najbolji plasman od 46. mjesta.

"Iako smo priželjkivali ulazak u top 10 te vjerovali da se to može i ostvariti, još smo pod utiscima jučerašnje vožnje i Lejlinog sjajnog nastupa. Tim plasmanom, Lejla se probila u vrh svjetskog biciklizma i pokazala da će u nadolazećim sezonama biti jedna od favoritkinja za osvajanje medalje sa Svjetskog i Evropskog prvenstva. Uprkos tome što je Lejla bila jedna od najmlađih takmičarki u deset prvoplasiranih pokazala je veliko iskustvo i taktičko znanje odvezavši trku bez greške", rekao je selektor reprezentacije Amar Njemčević.

Pripreme za svoj prvi nastup na Svjetskom prvenstvu za Tanović bile su otežane usljed pandemije korona virusa jer se tokom čitave sezone nije moglo sa sigurnošću znati koje će trke biti održane jer je veliki broj takmičenja otkazan.

"Tokom trke sam se osjećala sjajno, dodatni motiv mi je bio to što sam nastupala u bojama naše države na najvećem takmičenju u brdskom biciklizmu. Iako su uslovi na trci bili teški zbog visoke temperature, od početka do kraja sam davala maksimum. Atmosfera na trci je bila nevjerovatna, mnogo mi je značila podrška navijača na čitavoj stazi. Nakon upisa bodova očekuje me veliki napredak na UCI rang-listi. Time završavam svoju najuspješniju sezonu u karijeri", rekla je Lejla Tanović, saopšteno je iz bh. biciklističke reprezentacije.

(mondo.ba/FENA)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC