• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Plasman karijere najbolje bh. biciklistkinje: Lejla Tanović 14. na svijetu!

Autor Dragan Šutvić

Nakon osmog mjesta na SP u Turskoj, popravila je plasman za 38 pozicija-

 Biciklizam Lejla Tanović plasman karijere 14. na svijetu Izvor: Fena/Arhiv

Lejla Tanović, najbolja bosanskohercegovačka biciklistkinja i četverostruka balkanska prvakinja, zabilježila ja napredak karijere kada je u pitanju UCI ranking lista.

Nakon posljednjeg upisa bodova bh. biciklistkinja, zauzela je 14. mjesto na UCI ranking listi, odnosno napredovala je za čak 38 pozicija!

Možda će vas zanimati

Plasman među prvih 20 na svijetu je jedan od najboljih sportskih rezultata BiH i uspjeh karijere bh. takmičarke, a došao je nakon sjajnog odvoženog Svjetskog prvenstva u Turskoj na kojem je Tanović zauzela osmo mjesto i osvojila nova 72 UCI boda.

"Plasman na 14. mjesto na UCI Svjetskoj maraton ranking listi je kruna ove sezone u kojoj je Lejla ostvarila zaista sjajne rezultate. Na početku sezone postavili smo visoke ciljeve a jedan od njih je bio plasman u prvih 20 na UCI listi kao i prvih 10 na Svjetskom prvenstvu. Da se Lejla nalazi u zaista vrhunskoj formi pokazala je trka na samom početku sezone, kada je februaru zajedno sa najboljom španskom takmičarkom Rosio Del Alba osvojila 2. mjesto na etapnoj trci Kosta Blanka. Sada slijedi veoma kratka pauza u kojoj ćemo analizirati urađeno i početi sa pripremama za narednu sezonu u kojoj je cilj osvajanje medalje sa velikog prvenstva", rekao je selektor reprezentacije Amar Njemčević.

Trka Svjetskog prvenstva bilo je posljednje takmičenje za Lejlu Tanović u ovoj sezoni u kojoj je takođe osvojila Premijer ligu BiH i državna prvenstva u disciplinama XCO i maraton.

(mondo.ba/agencije)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC