• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novak vodi Srbiju ka novoj tituli! Troicki objavio uži spisak - sa Đokovićem se napada nova "salatara"!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Selektor Viktor Troicki je saopštio spisak reprezentacije Srbije za mečeve u Insbruku.

 dejvis kup reprezentacija srbije spisak Izvor: MN PRESS

Stigao je i uži, ali ne i konačni spisak, sa imenima igrača koji će igrati u Dejvis kupu.

Selektor nacionalnog tima Srbije Viktor Troicki je objavio imena igrača na koje računa na predstojećim susretima finalnog turnira koji će biti održan od 25. novembra do 5. decembra u tri grada (Madrid, Insbruk i Torino).

Možda će vas zanimati

Na užem spisku Troickog nalaze se: Novak Đoković (1. mjesto na ATP listi), Dušan Lajović (33), Filip Krajinović (40), Laslo Đere (52), Miomir Kecmanović (73). To znači bi trebalo da znači da će Nole biti dio nacionalnog tima, kao što je nedavno i najavio.

Od ove godine je ustanovljeno novo pravilo po kome devet nedjelja prije početka finalnog turnira selektori svih selekcija, učesnica ovog takmičenja, prijavljuju širi spisak od deset imena igrača, zatim četiri nedjelje do početka takmičenja šalju prijavu od pet igrača, sa mogućnošću izmjene dva igrača u odnosu na dostavljeni spisak prije početka takmičenja.

Šampion će biti poznat poslije 10 dana takmičenja kroz koje će proći 18 ekipa podijeljenih u šest grupa. Srbija je u grupi F sa Njemačkom i Austrijom i igraće u Insbruku. U četvrtfinale idu prvoplasirane i dvije najbolje drugoplasirane selekcije.

Približio se Dejvis kup, svima nama najradosniji dio sezone, jer koliko god da je tenis individualni sport, naš tim je uvijek jak i kompaktan, nama je uvijek u srcu timsko takmičenje i borba za Srbiju. Tako je od kako smo kročili u ovo takmičenje, uvijek sa istim žarom pristupamo Dejvis kupu i uvijek nam je cilj trofej", rekao je Troicki.

Jedva čeka start takmičenja.

"Za mjesec dana krećemo u bitku za novu 'salataru' iz Insbruka, dalje preko Torina do Madrida. U deset dana očekuje nas mnoštvo mečeva, teških mečeva i vjerujemo da ćemo na kraju stići do željenog cilja. Iz nas je ogromno iskustvo i ono što nam niko ne može izbrisati i osporiti, a to je ogromna hrabrost i želja da se donese pobjeda našoj zemlji. Uži spisak je danas poslat u ITF, imamo pravo izmjene dva igrača. U Beogradu ćemo imati pripreme od 15. do 19. novembra u Teniskom centru Novak nakon kojeg ćemo definitivno znati sa kojim timom idemo na put i u nove bitke. Na pripremama će uz tim koji sam prijavio biti i naš najbolji dubl igrač Nikola Ćaćić", jasan je Troicki.

Srbija se nalazi u Grupi F, a pobjednik ove grupe u nokaut fazi (četvrtfinalu) igraće protiv pobjednika Grupe C u kojoj će nalaze Francuska, Češka i Velika Britanija.

U Madridu su smještene grupe A (Španija, Rusija i Ekvador), kao i grupa B (Kanada, Kazahstan i Švedska). U Torinu će snagu odmjeriti timovi iz grupe D (Hrvatska, Australija, Mađarska) i grupe E (SAD, Italija i Kolumbija).

Svi mečevi igraće se na tvrdoj podlozi, a domaćin polufinalnih mečeva, kao i samog finala biće španska prestonica kao što je bio slučaj i 2019. u premijernoj sezoni novog formata Dejvis kup takmičenja.

Pročitajte i ovo:

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC