• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Poraz od Srbije bi posebno bolio: Legenda otkrila šta Srbi nikad nisu imali kao Hrvati!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

"Igraćemo pred puno njihovih navijača na Evropskom prvenstvu, biće to jako teška utakmica", rekao je legendarni as o "Grupi smrti" Evropskog prvenstva, u kojoj je i srpska reprezentacija.

 Domagoj-Duvnjak-o-reprezentaciji-Srbije-i-Hrvatske Izvor: MN PRESS

Na predstojećem Evropskom prvenstvu u rukometu (13-30. januara) u Mađarskoj i Slovačkoj, reprezentacija Srbije smještena je u pakleno tešku grupu, uz Hrvatsku, Francusku i Ukrajinu.

Izabranici Tonija Đerone, koji su pod njegovim vođstvom napravili spektakularne rezultate upravo pobjedom i remijem protiv "trikolora", izborili su plasman kao pobjednici grupe upravo ispred aktuelnih olimpijskih šampiona.

Jedan od lidera hrvatske reprezentacije Domagoj Duvnjak (33) komentarisao je sastav grupe i posebno govorio o reprezentaciji Srbije i duelu koji će 15. januara biti odigran u Segedu.

"U prvoj grupi su nam, uz Francuze, protivnici Srbija i Ukrajina. Pa iako Srbi nisu na hrvatskom rukometnom nivou, okršaji s njima nezgodni su u svakom sportu, a posebno bi bolno bilo izgubiti od njih u rukometu, u kojem su i snaga i tradicija uvijek bile na hrvatskoj strani", rekao je on za portal index.hr.

Duvnjak je nedavno potpisao ugovor s Kilom i nastupaće za njemačkog giganta do ljeta 2024, čime će obilježiti čitavu deceniju u istom dresu. O kvalitetu "orlova", on kaže...

"Oni su u fantastičnoj formi, u kvalifikacijama nisu samo pobijedili Francusku kod kuće, nego i odigrali neriješeno u gostima, što nije mala stvar. Za selektora su dobili Španca Tonija Đeronu, koji ih je stvarno dobro posložio. Uvijek su imali potencijal, ali nikad nisu imali atmosferu u reprezentaciji kao mi. Jako su neugodna reprezentacija, pogotovo jer će u novoj dvorani u Segedu igrati pred jako puno svojih navijača. Sigurno će biti jako teška utakmica", rekao je Duvnjak..

Koliko će svi učesnici te "grupe smrti" imati težak zadatak govori i to da će u slkedeću fazu ići samo po dvoke reprezentacije.

Hrvatska "A" selekcija je navikla svoju naciju na uspkehe, ali ove godine je razočarala. Na Olimpijske igre u Tokiju nije uspkela da se kvalifikuje, pa su sada očekivanja navijača da na Evropskom prvenstvu opet zablista. Na prošlom, 2020, bila je vicešampion.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC