• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bezobrazni Amerikanac opet udara na Novaka: Pamtimo njihovu epsku borbu i sramotne optužbe na Đokovićev račun!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Dobro se znaju, a Novak mu je već četiri puta "uzimao mjeru".

 Novak-Djokovic-i-Tejlor-Fric-u-cetvrtfinalu-Pariza Izvor: Profimedia

Novak Đoković neće igrati svoj duel trećeg kola u Parizu jer mu je Gael Monfis predao meč, a već je saznao i rivala u četvrtfinalu. To će biti 24-godišnji Amerikanac Tejlor Fric.

Amerikanac je savladao Kamerona Norija 6:3, 7:6 i tako prošao dalje.Fric je prvi set riješio u svoju korist zahvaljujući brejku u šestom gemu. Nori je tada napravio dvije duple greške te praktično poklonio gem Amerikancu. Tejlor je sigurno sačuvao stečenu prednost do kraja seta.

Velika borba je viđena u drugom setu. Obojica igrača su čuvali prednost početnog udarca. Nori je u desetom gemu imao dvije set lopte, ali je Fric uspio da spasi obje te je ostao u setu i uveo ga u taj-brejk.

Amerikanac je potpuno dominirao u taj-brejku. Poveo je 5:1 i rutinski priveo posao kraju za veliku pobjedu nad desetim nosiocem.

Tejlora Frica je Novak četiri puta pobjeđivao. Najviše se pamti duel u trećem kolu Australijan Opena kada je poslije gladijatorske borbe i pet setova Srbin bio bolji 7:6, 6:4, 3:6, 4:6, 6:2.

Tada je Novaka mučila povreda mišića stomaka, a Fric je dodatno privukao pažnju kada je poslije meča optužio Đokovića da je lažirao svoju povredu!

"U petom setu je djelovao dobro... Moram da mu čestitam na petom setu, stvarno je bio dobar. Ni blizu kao u trećem i četvrtom. Servirao je nevjerovatno, nije promašivao. Da je bio stvarno povrijeđen, ne bi nastavio da igra", rekao je Tejlor Fric na konferenciji za medije.

Potom je rekao da je "srećan zbog Novaka".

"Djelovalo je da ima problema u trećem i četvrtom, a ništa u petom setu. Možda se izborio sa tim. Srećan sam zbog njega što se tako dobro oporavio", dodao je mladi Amerikanac.

Fric je imao sjajnu juniorsku karijeru i 2015. godine je došao bar do četvrtfinala na sva četiri juniorska grend slema. Tada je prvi na juniorskoj ATP listi, ali na seniorskoj je najviše dogurao do 24. mjesta.  

Dolazi iz teniske porodice pošto mu je majka bila među deset najboljih na VTA listi u svoje vrijeme, a otac je takođe bio teniser i kasnije teniski trener. 

Nedavno je uspio da stigne do finala Sankt Petersburga gdje ga je na kraju pobijedio iskusni Marin Čilić. Kao i većina Amerikanaca Fric je odličan server i to će mu biti glavni adut protiv Novaka. 

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC