• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Đoković zna šta će raditi u budućnosti! Novak otkrio sve: Znanje može da bude kletva ako ga ne koristiš!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Novak Đoković već ima plan za budućnost, a stigao je i da se našali i pohvali Danila Medvedeva.

 Novak-Djokovic-zeli-da-bude-trener-kad-zavrsi-karijeru Izvor: Profimedia

Razmišlja Novak Đoković o svemu unaprijed. To je vjerovatno jedan od razloga zbog čega je toliko dugo na vrhu svjetskog tenisa.

Osvojio je turnir u Parizu šesti put, ispisao je nove stranice istorije, slijedi završni Masters u Torinu, a za to vrijeme misli i na budućnost.

Potvrdio je to u razgovoru sa srpskim medijima poslije osvajanja titule u francuskoj prestonici. Naravno, fokusiran je trenutno na sam teren, ali već zna šta će raditi kada dođe vrijeme da "okači reket o klin".

Otkrio je da će to biti trenerski posao, pa je jedno od prvih pitanja bilo da li će možda trenirati Danila Medvedeva, čovjeka kog je pobijedio upravo u pariskom finalu.

"Da sam njegov trener, ne bih imao mnogo posla. Šalim se malo. Danil je jedan od najboljih igrača na svijetu u ovom trenutku. Ako ostane zdrav, očekujem da će biti na vrhu u godinama koje dolaze i da će osvojiti još grend slemova. Ne sumnjam u to", počeo je Đoković.

Njegov stav o narednim koracima je jasan.

"Vidim sebe kao trenera u budućnosti. Zaista volim ovaj sport. Ne volim ga samo kada pobjeđujem, već i kada sam sa svojom djecom na terenu, kada gledam mečeve uživo ili na TV-u i kada dijelim svoje iskustvo i znanje sa budućim teniserima u teniskom centru 'Novak', tome sam veoma posvećen".

Ima jasan cilj - želi da prenese sve ono što zna na buduće generacije.

"Znanje može da bude kletva ako ga ne koristite, šta je onda poenta? Naravno da imam korist od toga, ali šta da radim sa tim poslije. Da ga ponesem sa sobom u grob i da kažem da sam bio najbolji. Ne, želim da drugi imaju informacije o mojoj karijeri, filozofiji, pristupu, metodu rada i slično. Za mene je logično da dijelim ono šta sam prošao i šta sam naučio. Vidim sebe u drugačijoj ulozi u budućnosti i biće mi drago da se razvijem i kao trener."

Kao i uvijek, neće mnogo vremena potrošiti na slavlje uspjeha. Slijedi Torino, pa Dejvis kup.

"Proslaviću sa mojim najbližima, ali sam više puta ponovio da je ovo sport u kom morate da okrenete novi list odmah i da se fokusirate na sljedeći izazov. Nema mnogo vremena za slavlje i analizu istorijskih trenutaka, ostaviću to drugima, iako sam svjestan svega toga. Ne dozvoljavam sebi previše opuštanja", zaključio je Đoković.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC