• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Za šta Novak igra, sa kim i zašto Federer strijepi: Sve što treba da znate o posljednjoj misiji najboljeg ikada!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Novak Đoković čeka svoje posljednje mečeve ove sezone i čekamo da pobjeđuje!

 Novak-Djokovic-i-rivali-u-grupi-na-zavrsnom-mastersu Izvor: Profimedia

Novak Đoković poslije Pariza ide u Torino. U Francuskoj je osvojio turnir, odigrao spektakularne mečeve u polufinalu i finalu i osigurao sebi prvo mjesto na ATP listi bar do kraja januara 2022. godine.

Sada dolazi na završni masters i zna ko su mu rivali. U zelenoj grupi će se sastati sa Kasperom Rudom, Andrejom Rubljivom i Stefanosom Cicipasom.

Svaka eventualna pobjeda će mu doneti 200 bodova, a pobjeda u polufinalu 400 poena. Pobjeda u finalu donosi 500 bodova, a ukoliko Novak pobijedi i osvoji turnir bez ijednog poraza uzeće 1.500 bodova.

A šta nam kaže istorija, kako je Novak ranije igrao sa svojim rivalima?

CIICPAS GA DOBRO PAMTI, A RUBLJEV ĆE TEK! 

Izvor: Profimedia

Stefanos Cicipas je igrao fenomenalnu sezonu, a onda je naletio na Novaka i potpuno pao! Još se Grk nije oporavio od poraza koji je doživio u finalu Rolan Garosa kada ga je Đoković dobio iako je Cicipas dobio prva dva seta. 

Do sada su u karijeri odigrali osam mečeva, a Cicipas je uspijevao da pobijedi dva puta. Dobijao je Grk u Torontu i Šangaju 2018. i 2019. godine, tada je vodio 2:0, a onda je pet puta zaredom poražen. Ove sezone su igrali samo na šljaci, prvo u Rimu pa onda u Parizu i oba puta smo vidjeli dramu i pobjede najboljeg na svijetu. Ipak Novak Đoković je uvijek favorit na tvrdoj podlozi.

Sa Kasperom Rudom je do sada Srbin igrao samo jednom i taj meč je dobio. Nakon što je savladao Cicipasa u četvrtfinalu Rima igrao je sa Norvežaninom i dobio ga 7:5, 6:3. Dok Cicipas vrlo dobro zna Srbina, Rud i posebno Rubljov će ga tek upoznati, pošto će Rus igrati prvi meč karijere sa najboljim ikada u Torinu. 

ZA ŠTA IGRA NOVAK?

Izvor: Profimedia

Uspio je srpski teniser da osigura prvo mjesto na vrhu ATP liste i ATP trke na kraju sezone, ali to ne znači da će mu nedostajati motiva u Torinu.

Prije svega želi da se izjednači sa Rodžerom Federerom po broju titula na završnim mastersima. Švajcarac ima šest pehara, a Đoković pet i godinama juri taj šesti. Posljednja dva finala koja je igrao je izgubio, a prethodni put je završni masters osvojio davne 2015. godine. 

Osim toga, iako je siguran na prvom mjestu on će željeti da osvoji što više bodova kako bi se što više udaljio u odnosu na Danila Medvedeva. Rus brani titulu iz prošle sezone i ne može sebi da doda poene, dok Novak brani samo 400 bodova. 

Ostalo je još malo do kraja sezone. Zato čekamo i nadamo se pobjedama u posljednjem nastupu sezone za najboljeg na svijetu.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC