• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sve što trebate znati o "četiri skakaonice" : Svi gledaju u 2 favorita, legenda ne da tron!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Gdje je tv prenos, kada ćete moći uživo da pratite najveći spektakl zimskog sporta i ko su glavni favoriti za osvajanje.

 Cetiri-skakaonice-uzivo-prenos-livestream-Eurosport Izvor: Profimedia

Omiljena novogodišnja zabava je stigla, kvalifikacijama u Oberstdorfu koje počinju od 16:30 kreće turneja "Četiri skakaonice"! Najpoznatiji događaj sezone nordijskog sporta počinje uz TV prenos na "Eurosportu". 

Ove godine još bitnija jer je uvertira za Zimske Olimpijske Igre koje se održavaju u Pekingu, a upravo pred ove ZOI Kamil Štoh će probati da odbrani titulu osvojenu prošle godine. 

Fenomenalni Poljak je tri puta osvajao "Četiri skakaonice", a poslije tri zlata na ZOI želi da na svojim možda i posljednjim Olimpijskim igrama ponovo bude zlatni. 

KO JE FAVORIT? 

Izvor: Profimedia

Ipak sa 34 godine on nije favorit već su to Nijemac Karl Gajger i Japanca Kobajaši Rjoju. Stoh nije u najboljoj formi ove sezone, ali se nada da bi upravo na Novogodišnjoj turneji mogao da preokrene svoju sezonu. 

Kobajaši i Gajger se bore za titulu ove sezone i na prethodnom događaju u Engelbergu su podijelili po pobjedu. Gajger je trenutno prvi u generalnom plasmanu sa 594 boda, a iza njega je Kobajaši sa 496. 

Japanac je šampion iz 2019. godine kada je bio i prvi u generalnom plasmanu na kraju sezone, a vjerovatno bi i sada bio vodeći u generalnom plasmanu da zbog pozitivnog testa na virus korona nije morao da propusti dva takmičenja. 

Ipak Gajger je na domaćem terenu i to jeste prednost, mada zbog pandemije neće imati podršku publike. 

KO MOŽE DA IZNENADI? 

Izvor: Profimedia

Osim Kobajašija i Gajgera samo su četiri skakača ove sezone pobjeđivala. Prvo je na otvaranju sezone Halvor Egner Granerund drugog dana takmičenja u Rusiji odnio pobjedu i on je za sada najbolji skakač u generalnom poretku poslije pomenute dvojice. 

Potom je Slovenac Anže Lanišek uzeo prvo mjesto u Kusamu, a onda smo vidjeli dvije pobjede Austrijanaca. Jan Horl je najbolji bio u Visli, a Štefan Kraft u Kligentalu. Oni su takođe na domaćem terenu i možda bi mogli da naprave neko iznenađenje. 

KADA I GDJE DA GLEDAM?

Izvor: Profimedia

Sve počinje u Obertdofru gdje su kvalifikacije na programu 28. decembra od 16:30, a takmičenje će biti na programu u istom terminu 29. decembra. 

Potom slijedi druga stanica u Njemačkoj gdje su kvalifikacije u Garmiš-Partenkirhenu 31. decembra od 14 časova. Sutradan, u novoj godini 1. januara od 14 časova je takmičenje u Garmiš-Partenkirhenu. 

Nakon toga se takmičenje seli u Austriju, pa su kvalifikacije u Insbruku na programu 3. januara od 13:30, a 4. januara u isto to vrijeme će se skakati za bodove. 

Na kraju slijedi Bišoshofen 5. januara od 17:15 kada su kvalifikacije, a na skakaonici "Pol Auserlajtner" posljednji dan takmičenja je 6. januar od 17:30 kada ćemo saznati konačni plasman i osvajača ovogodišnje turneje "Četiri skakaonice". 

Sve to će biti na programu Eurosporta.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC