• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Senzacija – Hrvat je kapiten Srbije, a Novak je "kriv" za to!

Autor Dragan Šutvić

Dva blizanca iz Subotice igrala su za Hrvatsku, ali se zbog Novaka sve promijenilo.

 atp kup 2022 hrvat ivan sabanov kapiten srbije  Izvor: MN PRESS

Novak Đoković je proglašen za najboljeg sportistu svijeta, a onda je objavljeno da neće početi sezonu u Australiji! On je otkazao učešće na ATP kupu. 

Najbolji teniser svijeta neće igrati u Sidneju što znači da će izgubiti 130 bodova, pošto je prošle godine ostvario dvije pobjede, nad Denisom Šapovalovom i Aleksom Zverevom prije nego što je Srbija ispala. Ipak i pored njegovog izostanka Srbija će igrati i odlazi sa pet igrača od čega su čak trojica specijalisti za dubl! 

Možda će vas zanimati

U grupi sa Norveškom, Čileom i Španijom Srbiju će predstavljati Dušan Lajović, Filip Krajinović, Nikola Ćaćić, Matej Sabanov i Ivan Sabanov. 

Uz dobro poznate Lajovića i Krajinovića tu će biti i Ćaćić koji je 36. igrač svijeta u dublu, a tu su i braća Sabanov! Ivan i Matej Sabanov su blizanci koji su rođeni u Subotici, a do skora su nastupali za Hrvatsku. Rođeni su u Subotici, ali su od 15. godine bili stanovnici Osijeka i tokom 2021. godine su stali pod zastavu rodne države. 

Sada ne samo da će na ATP kupu nastupiti kao reprezentativci Srbije već će Ivan Sabanov biti kapiten srpskog nacionalnog tima. A za to je najveći krivac Novak Đoković. Ne samo da je otvorio mjesto braći Sabanov svojim odustajanjem, već su se zbog njega i vratili pod zastavu Srbije. 

"Podrška Novaka Đokovića nešto je što se ne može opisati riječima. On je naš uzor oduvijek, i osoba kojoj se divimo tokom naših karijera. Njegova podrška znači nam jako mnogo. Svaki njegov savjet izuzetno je vrijedan za naše karijere i velika nam je čast što imamo prilike učiti od takvog tenisera. Trenirali smo kod njega, pružio nam je najbolje moguće uslove, to je ono što nam je zaista trebalo", rekao je Matej Sabanov jednom prilikom. 

Matej i Ivan Sabanov imaju 29 godina i trenutno su 96. i 97. na ATP listi u konkurenciji dublova. A najveći uspjeh napravili su upravo ove godine na Serbia Openu. Sve su iznenadili kada su bez izgubljenog seta osvojili turnir u dublu. 

U finalu su savladali Urugvajca Arijela Behara i Ekvadorca Gonsala Eskobara sa 6:3, 7:6 i poslije 90 minuta igre pred domaćom publikom uzeli su svoju prvu ATP titulu. 

Pogledajte i kako:

Matej Sabanov je u karijeri dugo igrao dubl i sa Ivanom Bjelicom, a sa bratom je ove godine prvi put ne samo ušao u 100 najboljih na ATP listi već je i zaigrao na grend slemu. Igrali su Sabanovi u prvom kolu Vimbldona i to ne zajedno. 

Ivan Sabanov je igrao sa Dušanom Lajovićem, a Matej Sabanov sa Filipom Krajinovićem, ali su oba srpska para nažalost izgubila svoje mečeve.  

Pročitajte i ovo:

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC