• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srđan Đoković najavio borbu do kraja: Svakog dana sam ovdje! Podrška Novaku iz centra Beograda, za njega nema granica!

Autor Dragan Šutvić

Stotine Beograđana pružile podršku najboljem srpskom sportisti. Istakli parole i skandirali "Ne damo Novaka". Srđan Đoković pozvao na skup i u nedjelju.

 srđan đoković na skupu podrške novaku đokoviću Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

Nakon što su australijske vlasti Novaka Đokovića zaustavile na aerodromu, oduzele mu stvari i stavile ga u prinudni smeštaj ("hotel" za deportaciju), članovi njegove porodice u subotu su održali burnu konferenciju za novinare.

Noletov otac, Srđan Đoković objasnio je da Novak u Australiji "nije u pritvoru, već u zatvoru", i pozvao je Beograđane da se u subotu u 15 okupe ispred Narodne skupštine i da pruže podršku najboljem teniseru svijeta.

Na platou pred skupštinom građani su počeli da se okupljaju i prije 15 časova, a među prvih stotinak okupljenih istaknut je i transparent: "Ne postoji granica koju ti ne možeš da pređeš!".

"Ne damo Novaka, ne damo Novaka", uzvikivale su stotine okupljenih dok je njegov otac održao govor.

Pogledajte kako je u ovim trenucima pred Narodnom skupštinom, odakle je Đokovićev otac pozvao Beograđane da se okupe i u nedjelju u 15 časova, kao i svakog sljedećeg dana dok Novaka ne puste na slobodu.

"Srbi i svi ostali slobodarski narodi svijeta. Kucnuo je čas da prestanemo da budemo ugnjetavani. Mi smo dio slobodarskog svijeta, ima nas preko sedam milijardi. Ne možemo više da budemo zatočenici ovih... Ne znam kako da ih više nazovem", rekao je Novakov otac.

"Mi nismo ovdje da blatimo bilo koga, nego da damo podršku našem Noletu. I Novak se sada brani, braćo i sestre. Naše srce, naša duša, naša krv. Ovo je samo početak agonije. Oni hoće da ga drže, ne u pritvoru, već u zatvoru do ponedjeljka. Zamislite, do ponedjeljka da drže najboljeg sportistu svijeta u zatvoru. Ovo je samo početak. Sutra u isto vrijeme ovdje, sa mnogo više ljudi. A, vama neizmerno hvala što ste ovdje i što ste pokazali ne mržnju, nego ljubav za našeg Noleta", dodao je on, dok su ga okupljeni prekidali povicima.

Pogledajte

00:40
Srđan Đoković se obratio okupljenima ispred Skupštine: Evo šta je rekao Novakov otac
Izvor: Kurir televizija
Izvor: Kurir televizija

Novaku Đokoviću se u toku dana vratili mobilni telefon (ali ne i sve stvari), a on je članovima porodice poslao poruku koju je naglas pročitao njegov brat.

Takođe, Srđan Đoković je pred predstavnike medija iznio svih devet Novakovih trofeja sa Australijan opena i poručio: "Ovih devet pehara pokazuju kakvom su čovjeku zabranili ulaz u zemlju!"

Pogledajte

00:26
Skup podrške Novaku Đokoviću
Izvor: MONDO/Stefan Stojanović
Izvor: MONDO/Stefan Stojanović

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC