• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novak nije kriminalac, terorista ili ilegalni imigrant: Oštar protest ambasadoru - Đoković je namamljen u političku igru

Autor Haris Krhalić

"Postoji snažan utisak da je Đoković namamljen da doputuje u Australiju kako bi potom bio ponižen", poruka je srpskog ministarstva koja je rečena i ambasadoru te zemlje u Beogradu

 Državni sekretar tražio da se ambasador založi za Đokovića Izvor: MN PRESS

Ambasadoru Australije u Srbiji Danijelu Emeriju u Ministarstvu spoljnih poslova Srbije iskazan je usmeni protest zbog nedoličnog tretmana kojem je u Melburnu izložen najbolji teniser svijeta i državljanin Srbije Novak Đoković.

Prema saopštenju ministarstva, državni sekretar Nemanja Starović izrazio je očekivanje da će ambasador Emeri uložiti lične napore kako bi Đokoviću bilo omogućeno da u smeštaju koji je adekvatan za sportistu njegovog ranga sačeka donošenje sudske odluke o tome da li može da boravi na tlu Australije.

Srbija, prema njegovim riječima, ne želi ni na koji način da utiče na predstojeću odluku australijske sudske vlasti, ali da očekuje da izvršne vlasti te zemlje, u duhu dobrih bilateralnih odnosa Australije i Srbije, a u skladu sa svojim nadležnostima, dozvole Đokoviću da Božić provede u boljem smještaju.

Starović je naglasio da u srpskoj javnosti postoji snažan utisak da je Đoković protiv svoje volje žrtva političke igre i da je namamljen da doputuje u Australiju kako bi potom bio ponižen.

Državni sekretar Starović je istakao da Novak Đoković nije kriminalac, terorista ili ilegalni migrant, ali da je tako tretiran od strane australijskih vlasti, što izaziva razumljivo ogorčenje njegovih navijača i građana Srbije.

Ministarstvo spoljnih poslova Srbije u sredu je ovim povodom uputilo protestnu notu Ambasadi Australije u Beogradu, a Ministarstvu inostranih poslova i trgovine Australije upućena je protestna nota naše ambasade u Kanberi.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC