• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

O Novakovoj sudbini odlučuje čovjek koji igra tenis: Sudija O'Kalahan obožava sport, zna sve o Đokoviću!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Malo poznati podaci o glavnom sudiji tročlanog vijeća na slučaju Novaka Đokovića.

 Sudija-Okalahan-voli-tenis-odlucuje-o-Djokovicu Izvor: Profimedia

Srpski teniser Novak Đoković trenutno se nalazi u pritvoru u imigracionom hotelu i tako će biti sve do subote u 23.30 (po srpskom vremenu) kada će početi suđenje pred Federalnim sudom Australije.

Đoković se bori da ostane u zemlji i igra na Australijan openu, a njegov advokatski tim već je ostvario jednu važnu pobjedu.

Usvojen je njihov prijedlog da suđenje vodi tročlano vijeće, što ne odgovara ministru Aleksu Houku, pa je tako sada zvanično da će o Novakovoj sudbini odlučivati: Džejms Alsop, Entoni Besanko i Dejvid O'Kalahan.

Svi se nadaju da će poput sudije Entonija Kelija, koji je vodio prvi postupak i odlučio u korist Novaka Đokovića, takođe biti temeljni i objektivni i da neće nasjesti na laži australijske vlasti.

O svoj trojici sudija se malo toga zna, čak i u Australiji, ali vrijedi reći da se radi o i te kako istaknutim sudijama.

Nama je najzanimljiviji Dejvid O'Kalahan, koji će biti i glavni na suđenju, a koji je u toku noći saslušao zahtjeve advokata Novaka Đokovića. Odobrio je njihov zahtjev, ne i preinačio odluku Entonija Kelija da Đoković bude vraćen u imigracioni pritvor, ali je ovo sigurno prvi ovakav slučaj koji vodi, iako je aktivan od osamdesetih.

Ono što je zanimljivo je da je O'Kalahan veliki ljubitelj sporta, a posebno američkog fudbala pošto navija za Grin Bej Pekerse, međutim najviše se bavi tenisom!

Anketa

Hoće li Novak igrati na Australijan openu?

  • Verujem da hoće!

    60.96% (139)

  • Ne, deportovaće ga

    39.04% (89)

Hoće li Novak igrati na Australijan openu?

Rezultati


Nije poznato za koga navija O'Kalahan, međutim u slobodno vrijeme se bavi sportom u kome je Novak Đoković najbolji, pa je sigurno vrlo dobro upućen u ono što se dešava pred Australijan open. Uz to, sudija O'Kalahan trči u slobodno vrijeme, vozi bicikl, čak jaše konje, međutim to ne pamti po dobrom jer se jednom pošteno ugruvao nakon pada sa konja.

Podsjetimo, koju god odluku da sudija O'Kalahan i druga dvojica sudija donesu - biće konačna i ministar Aleks Houk neće moći da se žali, odnosno moraće da ga pusti da igra na Australijan openu.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC