• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Manijak htio nožem da ubije Moniku, a turnir nije prekinut! Mala Mo izgubila sve!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Kada se gleda iz današnje perspektive, sve izgleda groteskno i nemoguće, ali baš tako se desilo.

 Napad nožem na Moniku Seleš Izvor: MN PRESS, Twitter/WTA/Screenshot

Monika Seleš je po mnogima bila na putu da postane najveća teniserka svih vremena! "Mala Mo", čudo iz Novog Sada nije bila ni punoljetna kada je krenula da osvaja grend slemove i kada je postala prva teniserka na VTA listi. 

A onda je jedan navijač sve prekinuo, kada je izletio sa tribina na turniru u Hamburgu i ubo nožem u leđa Moniku! U pauzi između gemova je pokušao da ubije sjajnu teniserku, nož je završio u njenom ramenu, a onda se desilo nešto nezamislivo - turnir je nastavljen! 

"Iskreno sam vjerovala da će prekinuti turnir kad sam dobila nož u leđa. Ali ne, tenis je samo biznis u kojem je novac na prvom mjestu", rekla je ona kasnije za L'Ekip. 

Navijač Štefi Graf koji je mrzio Moniku jer je prekinula dominaciju Njemice ubo ju je u rame, a da je oštrica noža otišla samo centimetar ulijevo Novosađanka bi ostala paralizovana za cijeli život! Bez obzira na to, dok je Monika ležala u bolnici njemačka teniska federacija je odlučila da se turnir nastavi!

"Izgledalo je kao da su svi imali neku korist od toga što su me uboli nožem", razočarano je jednom prilikom rekla. 

Njen napadač na kraju nije otišao u zatvor, a Monika Seleš je tužila organizatore turnira i nekako izgubila na sudu! Na kraju i kada se oporavila trebalo joj je puno vremena da se vrati na teren. Psihološka prepreka bila je prevelika!

"Odrasla sam na tom terenu - tu sam se osjećala najbezbjednije, najsigurnije - a tog dana u Hamburgu mi je oduzeto sve. Moja nevinost. Moj plasman, sav moj prihod, zarada od reklama - sve je bilo otkazano", rekla je Monika Seleš.

Nakon svega uspjela je da se vrati tenisu, osvoji Australijan open 1996. godine, ali s obzirom da je od 1990. do 1993, kada je napadnuta uzela osam grend slem titula jasno je da bi istorija tenisa bila mnogo drugačija da tog kobnog napada nije bilo. 

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC