• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Hansen je klasa! Hrvatska bez polufinala!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Selekcija Hrvatske porazom od Danske izgubila šanse da se nađe u polufinalu.

 rukomet EURO Hrvatska poražena od Danske i ostala bez polufinala Izvor: Profimedia

Rukometna reprezentacija Hrvatske neće se naći u završnici Evropskog prvenstva kao što je to bilo prije dvije godine, kada su igrali finale protiv Španije.

Ekipa Hrvoja Horvata, aktuelni vicešampion Evrope porazom od Danske 27:25 izgubili su šanse za plasman u polufinale iz Grupe I, u kojoj poslije dva odigrana kola drže posljednje mjesto bez bodova.

Možda će vas zanimati

 Popularni "kauboji" u četvrtak su poraženi od Crne Gore, pa su morali da se vade protiv svjetskog šampiona i to im naravno nije uspjelo.

Mikel Hansen, Niklas Landin i društvo bili su prevelik zalogaj za Hrvatsku koja je odigrala mnogo bolje nego protiv Crne Gore, ali nedovoljno za novo subotnje iznenađenje, nakon onih koje su priredili Holandija i Island.

Krenuli su Danci silovito, poveli četiri razlike, ali je naknadno pozvani veteran Mirko Alilović svojim odbranama spriječio da sve bude riješeno u prvom poluvremenu i pogurao svoju ekipu koja je uspjela da smanji na samo gol zaostatka do kraja poluvremena – 12:11.

U nastavku Danci su čuvali prednost, imali dva ili tri gola prednosti, ali i propuštali prilike da se definitivno odlijepe i riješe duel u Budimpešti.

Međutim, ni Hrvatska, uprkos izuzetnoj borbenosti, nije uspjevala da ponovo priđe na samo gol zaostatka i to je na kraju kažnjeno.

U odlučujućim trenucima jedan od najboljih rukometaša u istoriji ovog sporta, Mikel Hansen, zabio je za 26:23 a njegov projektil koji je išao brzinom od 131 kilometar na sat uništio je bilo kakvu nadu.

Danci su na kraju slavili rezultatom 27:25 i sa šest bodova lider su u Grupi I, pa im je za plasman u polufinale dovoljna pobjeda nad Holandijom u narednom kolu.

Najzaslužniji za pobjedu Danske bio je Hansen sa osam golova, a Jakobsen je postigao šest, dok je u selekciji Hrvatske najefikasniji bio Marić sa osam pogodaka.

Hrvatska ima čak 14 medalja sa velikih takmičenja u rukometu, ali su od srebra na EP 2020. godine u padu. Nisu učestvovali na Olimpijskim igrama, bili su tek 15. na Svjetskom prvenstvu, dok im je ovo najslabiji rezultat na EP od 2002. godine kada su bili 16.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC