• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mondo dolazi u Beograd po novi rekord! Duplantis na Svjetskom prvenstvu juri novo zlato: Radujem se izazovu!

Autor Haris Krhalić

Armand Duplantis dolazi na Svjetsko prvenstvo u Beograd i pokušaće da osvoji novo zlato.

 Armand Duplantis dolazi u Beograd Izvor: MN PRESS

Čudo od deteta ponovo dolazi u Beograd. Armand Duplantis će biti deo predstojećeg Svetskog prvenstva u beogradskoj "Areni" (od 18. do 20. marta) i svakako će biti jedna od najvećih zvezda takmičenja.

Svetski rekorder je njegovo drugo ime, a do njega je stigao sklonivši sa trona nekoga koji je na tom mestu bio 21 godinu i za koga su mnogi smatrali da će tu ostati zauvek, čuvenog Sergeja Bubku. Njegov nadimak je "Mondo", a trenutni rekord je 6,18 metara.

U februaru prošle godine je na atletskom mitingu "Serbian indoor" pokušao da obori svoj rekord, bio je blizu, ali nije uspio. Sada će tako nešto pokušati da ponovi. Naravno, prvi cilj je najsjajnije odličje, a onda i novi pokušaj za rekord.

"Radujem se novom dolasku u Beograd. Prošli put sam bio gost i promoter, ovaj put imam poseban zadatak, borbu na Svjetskom šampionatu u dvorani gdje očekujem novu pobjedu i osvajanje novog zlata", kaže Duplantis.

Svjetski i olimpijski šampion je rođen u Americi, u Luizijani 1999. godine. Međutim, takmiči se pod zastavom Švedske. Potiče iz sportske porodice, otac je takođe bio skakač motkom, dok je majka bila sedmobojka i odbojkašica.

"Naravno da sam ponosan na svoje svjetske rekorde i olimpijsku pobjedu, ali u isto vrijeme osjećam da je ovo samo početak duge uspješne priče. Moje uspomene na rekorde i moje olimpijsko zlato su sjajni, ali već se radujem novim izazovima i rekordima. Uvijek gledam napred i postavljam sebi nove zadatke".

Kao i u mnogim drugim sportovima, da bi došao do vrha potrebno je mnogo odricanja. Uprkos svemu tome Armand nikada nije razmišljao da odustane od atletike.

"Ne, nikad nije bilo takvih dana. Uvijek sam volio to što radim i uvijek sam imao ogromnu podršku majke i oca", zaključio je Duplantis.

Iz atletskog saveza su saopštili da je zvanični partner za prodaju karata firma "Tickets" i da svi zainteresovani mogu da kupe ulaznice na njihovom vebsajtu, kao i na biletarnicama u TC Ušće, Domu omladine i Bilet servis.

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC