• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Modričani u trku proslavljaju 30. rođendan Republike Srpske!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

I ove godine na ulicama Modriče biće održana tradicionalna trka povodom 9. januara, Dana Republike Srpske.

 dan republike 2022 tradicionalna trka u modriči 30 godina za rođendan Izvor: ARK Modriča/Milorad Lazendić

Povodom 9. januara, Dana Republike Srpske, u Modriči će po peti put biti organizobana sportska aktivnost "Modriča za zdraviju Srpsku: 30 kilometara za 30 godina Republike", u kojoj Modričani i gosti ulicama Modriče trče onoliko kilometara koliko Republika Srpska slavi godina.

Ove godine spajaju se dva jubileja, tridesetogodišnjica Republike Srpske i peto trkačko obilježavanje Dana Republike Srpske u Modriči.

Možda će vas zanimati

"Cilj aktivnosti je promocija zdravih životnih navika kroz bavljenje sportom, kao i ukazivanje na važnost upražnjavanja fizičkih aktivnosti za očuvanje fizičkog i mentalnog zdravlja svakog pojedinca", istakao je Danilo Vasiljević ispred Atletsko-rekreativnog kluba Modriča, organizatora trke.

U skladu sa svojim fizičkim mogućnostima učesnici mogu da trče cijelu dionicu ili jedan njen dio, odnosno jedan ili nekoliko krugova od ukupno pet krugova koji se trče ulicama Modriče. Start i cilj trke su na Trgu dr Milan Jelić. Start trke je u osam časova, a predviđeni završetak u jedanaest časova,

"Događaj je rekreativnog karaktera i svi učesnici trče zajedno u grupi, a po završetku trkačkog dijela, pridružujemo se centralnom obilježavanju Dana Republike u Modriči, ispred Spomenika borcima palim za Republiku Srpsku. Pored učesnika iz Modriče, ove godine najavljeni su i učesnici iz Broda, Dervente, Doboja, Petrova, Gradiške i Novog Sada. Кao uspomenu na ovaj događaj svi učesnici dobijaju učesničke medalje, a tokom samog događaja, kao i svake godine članovi Crvenog krsta Modriča za sve učesnike pripremaće tople napitke i voće", dodao je Vasiljević.

Iz godine u godinu trka u Modriči dobija na masovnosti, a s obzirom da se održava već petu godinu u nizu, može se slobodno reći da je već sada postala tradicionalna.

"Drago nam je da iz godine u godinu interesovanje za ovaj događaj raste i prevazilazi lokalne okvire. Prošle godine smo imali goste iz Beča, Petrova i Broda, a ove godine je veći broj zainteresovanih za događaj. Tokom prethodne godine često smo dobijali upite da događaj pomjerimo dan prije ili poslije Dana Republike, kako bi veći broj zainteresovanih sunarodnika iz drugih krajeva Republike Srpske i Srbije došao i učestvovao u ovoj sportskoj aktivnosti. Pored svih opravdanih razloga nismo željeli da mijenjamo datum događaja, jer smatramo da bi na taj način sam događaj izgubio na značaju", naglasio je prvi čovjek ARK Modriča.

Izvor: Promo/ARK Modriča

Povećanjem broja učesnika, kao i broja godina Republike Srpske, organizacija događaja postaje zahtjevnija, a pogotovo sama realizacija događaja. Takođe, ovaj događaj služi kao dobar pripremni dužinski trening, kao i uvod u pripreme za novu trkačku sezonu koja počinje u februaru.

PROČITAJTE I OVO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC