• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Milan Mitrović i Biljana Cvijanović najbolji na 3. uličnoj trci u Modriči

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

"Prve godine bilo je 10 Modričana, druge 30, a sada 60 je uzelo učešće. Dakle, sve što radimo imalo je smisla", rekao je organizator trke Danilo Vasiljević, prvi čovjek ARK Modriča.

 održana treća ulična trka u modriči Izvor: MONDO/Slađan Jeremić

U Modriči je u subotu održana 3. ulična trka "Modriča 2021", koja je okupila oko 400 takmičara u svim uzrastima.

Pobjednici su Biljana Cvijanović iz Beograda u ženskoj, te Beograđanin Milan Mitrović u muškoj konkurenciji. Organizator manifestacije bio je Rekreativno-atletski klub Modriča, a medijski pokrovitelj Radio-televizija Republike Srpske.

Možda će vas zanimati

U konkurenciji seniora trčalo je 110 takmičara iz Rusije, Bjelorusije, Srbije, Hrvatske i BiH. Na stazi dugoj 10 kilometara 3. mjesto osvojio je Srđan Samardžić iz Brčkog s vremenom 34,21. Drugi je bio njegov brat Mlađan Samardžić pretrčavši stazu za 33,16, dok je pobjednik trke Milan Mitrović iz Beograda stigavši do cilja za 31 minut i devet sekundi.

"Dan ranije pobijedio sam u Sarajevu, došao sam i u Modriču i pobijedio u dobroj i kvalitetnoj konkurenciji. Modriča je prelijep grad, vidimo se sljedeće godine. Bilo je jako toplo, staza je bila prezahtjevna, ali svi su imali iste uslove. Prezadovoljan sam", rekao je Mitrović.

Trku su istrčale i 52 seniorke. Treća je bila Sanja Sabo iz Đakova ostvarivši vrijeme 41,43. Drugo mjesto je Lusija Kimani iz Prijedora, pobjednica prethodne dvije trke, sa vremenom 39,10, a prva je Dobojka Biljana Cvijanović koja danas živi u Beogradu, stazu je pretrčala za 37 minuta i 55 sekundi.

"Iskreno, uvijek volim doći u svoju Republiku Srpsku. Kao da sam kod kuće, jer ja sam rođena Dobojka. Ovo je drugi put da trčim u Modriči. Bilo je pretoplo, ali uspjela sam i dolaziću i narednih godina. Nije monotono, nije dosadno, bilo je dosta publike i po lijepom pamtim nastup u Modriči", istakla je Cvijanovićeva.

Najmlađi učesnik je Lara Gajić iz Modriče, tek joj je 10 godina.

"Imala sam podršku od svih. Bilo je pomalo teško istrčati cijelu stazu, ali uspjela sam. Atletiku volim i želim da se bavim kraljicom sportova", poručila je desetogodišnja atletičarka.

Šest decenija u sportu je Banjalučanin Milenko Brujić. Sa 74 godine najstariji je učesnik trke u Modriči. Svojevremeno je istrčao zagrebački maraton. U atletici je dvije decenije.
"Ranije sam igrao rukomet i fudbal. Ja nisam brz, ja sam za duge pruge. Treniram četiri dana u nedjelji. Istrčao sam Maraton u Zagrebu. Zadovoljan sam izdanjem u Modriči. Ne ruše me više kilometri nego godine", poručio je Brujić.

Izvor: MONDO/Slađan Jeremić

Organizator trke je ARK Modriča čiji predsjednik Danilo Vasiljević kaže da je manifestacija uspjela u potpunosti.

"Zadovoljen sam u potpunosti. Određene greške, ako su greške, eliminisaćemo do naredne godine. Vrijeme nam nije bilo saveznik, bilo je pretoplo. Neke stvari ćemo promijeniti i unaprijediti. Ima perspektive. Prve godine bilo je 10 Modričana, druge 30, a sada 60 je uzelo učešće. Dakle, sve što radimo imalo je smisla", rekao je Vasiljević.

(MONDO)

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC