• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Au! Ovo je svih 100 rekorda Toma Brejdija: Biće ovo dugačak tekst, jer je spisak nestvaran!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Ušao je u ligu kao 199. pik, a sada kada se povlači u 45. godini niko ne može da zamisli da će se pojaviti neko bolji.

 Svi-rekordi-Toma-Brejdija Izvor: Profimedia

Najbolji ikad se povukao! Tom Brejdi je završio svoju NFL karijeru koja je trajala 22 godine, a u kojoj je od prilično nepoznatog klinca sa Mičigena uspio da dođe do statusa najvećeg ikada.

Ovo je tekst o svim njegovim NFL rekordima, a pošto ih ima preko 100 bolje je odmah početi! Naravno on ima najviše osvojenih NFL titula (7), a kada se NFL titule zbroje sa NCAA titulama opet niko nije bolji od njega, jer Oto Grejem ima ukupno 7 prstenova. 

Brejdi ima najviše pobjeda (277), najviše odigranih (363) i startovanih (361) utakmica kao kvoterbek, a naravno i najviše odigranih i startovanih mečeva kao igrač ofanzivne linije. 

Brejdi je bacio naviše pasova (13.081), najviše ih je kompletirao (8.369) i naravno da ima najviše bačenih jardi (96.969) i najviše kompletiranih tačdaun pasova (707). Učestvovao je u najviše akcija koje su donijele pobjedu ekipi (67) i njegove ekipe su imale najviše preokreta u četvrtoj četvrtini (51). Naravno bilo je tu i negativnih rekorda, pa recimo niko nije tako često sekovan (615 puta) kao Brejdi. 

Bacio je tačdaun pas za čak 92 različita igrača što je neprikosnoveni NFL rekord, a kada se gleda samo regularni dio sezone, a ne cijela karijera, tu takođe ima impresivnu zbirku rekorda. 

Najviše pobjeda (243), startova (315), najviše odigranih mečeva za igrače koji nisu šuteri (318), najviše startova za ofanzivca (316), najviše mečeva sa dva ili više tačdaun pasa (176), najviše pobjeda u gostima (110), ali i kod kuće za kvoterbeka (133), najviše pobjeda kao kvoterbek u jednoj sezoni (16), sve su to rekordi koje sam drži.

Jedan je od četiri igrača koji su pobijedili sva 32 NFL tima, zajedno sa trojicom ljudi ima tri sezone sa više od 40 tačdaun pasova i jedan je od dva kvoterbeka sa više od jedne sezone u kojoj je stigao do 5.000 jardi. 

Niko nije imao odnos tačdauna i presječenih lopti 28:2 kao on, kao ni više od šest sezona u kojima je pasom bacio više od 35 tačdaunova. 

Brejdi drži rekorde za najvišđe bačenih jardi za jedan tim (74.571),najviše bačenih tačdauna za jedan tim (541) najviše bačenih jardi u regularnoj sezoni (84.520), najviše sezona za jedan tim kao kvoterbek (19), najviše Pro Bol selekcija (15), najviše pokušanih pasova (11.317) i naravno najviše kompletiranih (7.263), 

Niko nije imao 624 tačudaun pasa kao on, niit pet sezona u kojima je bacio najviše tačdaun pasova. Ako se gledaju kvoterbekovi sa najviše zaređanih sezona u timovima sa 10 ili više pobjeda u regularnoj sezoni i tu je prvi (13).  A naravno da ima i najviše sezona sa pozitivnim skorom pobjeda - 21!

Pošto je potrajao do 45. godine ima najstariji je igrač koji je bio lider u broju bačenih jardi, bacio je najviše jardi od svih kvoterbekova koji su igrali poslije 40. godine i najstariji je MVP NFL-a, najstariji Pro boler i ima najviše tačdaun pasova za kvoterbeka starijem od 40 godina. 

A sada idu - rekordi u plejofu, tamo gdje je bio najbolji! Ima najviše sezona zaredom u plejofu (13), najviše pobjeda (35), srartovanih mečeva (45) i pobijeđenih kvoterbekova (27), Naravno da je pobijedio i najviše timova u plejofu od svih igrača koji su ikad kročili na teren (19) i da je pobijedio na najviše stadiona (13). 

Ima najviše pobjeda u plejofu kao startni kvoterbek (34), a ima i najviše pobjeda zareodm kao startni kvoterbek (34) i naravno najviše uzastopnih pobjeda u plejofu kao startni kvoterbek (10). 

On je u karijeri bacio tačdaun pas u plejfu za 34 različita igrača, što niko drugi nije uradio, a zajedno sa Džoom Flakom je jedini sa sedam pobjeda na strani u plejof karijeri. 

Tom Brejdi je startova u najviše uzastopnih pobjeda kao kvoterek (10) i ima naviše pobjeda na domaćem terenu (10) i uzastopnih pobjeda na domaćem terenu (9) kao kvoterbek.

Bacio je naviše tačdaun pasova u plejofu (83), a sa Robom Gronkovskim se povezao za rekordnih 14 tačdaun akcija u plejofu. 

Baci je rekordnih 12.449 jardi u plejofovima, a drži rekod i sa 505 bačenih jardi u jednom plejof meču. Ima najviše kompletiranih pasova (1.106), najviše pokušanih pasova (1.764), ali i najviše presječenih pasova (38) u plejofu.

Uzeo je najviše divizijskih titula (18) kao startni kvoterbek i učestvovao u najviše konferencijskih finala (14), a uz to ostvario najviše pobjeda (10) u tim finalima. 

Najstariji je kvoterbek koji je pobedio na mečevima za titulu i u AFC-u i u NFC-u, najstariji je kvoterbek starter u Superbolu, najstariji kvoterbek i uopšte igrač koji je osvojio Superbol, a zbog toga i najstariji osvajač titule iz AFC-, ali i NFC-a, najstariji kvoterbek koji je startovao i koji je uzeo Superbol takođe u obje konferencije. 

Tom Brejdi je odigrao najviše mečeva sa preko 300 bačenih ardi u plejofu (16), imao je najviše odigranih pobjedničkih drajvova (14) i najviše preokreta u četvrtoj četvtini (9). 

Što se Superbola tiče ima najviše pobjeda (7), najviše startova kao kvoterbek (7), više pobjeda u Superbolu od bilo koje franšize i jedini je kvoterbek koji je Superbol osvajao i iz AFC-a i iz NFC-a. On i Pejton Mening su jedini osvajali Superbol sa po dva tima, ali Brejdi je bacio najviše tačdaun pasova (21), kompletirao je najviše jardi (3.039) i bacio najviše pasova u Superbolovima (421).

Ima najviše kompetiranih pasova u jednom poluvremenu Superbola (20), i najviše kompletiranih pasova u jednom cijelom finalnom meču (43), kao i najviše pokušanih pasova u jednom Superbolu (62) inajviše bačenih jardi (505).

Sa 10 nastupa na Superbolu apsolutni je rekoder, kao i po broju uzastopnih pasova bez presječenog pasa u Superbolu (48). Imao je najviše kompletnih pasova u jednom Superbolu (16), kao i najviše akcija koje su donijele pobjedu (6). 

Jeste li sve zapamtili?

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC