• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kraj! Penzioniše se najveći ikada: Odabrali 198 igrača ispred njega, a osvojio je sedam titula!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Jedna od najvećih sportskih bajki je gotova, oprašta se najveći ikada.

 Tom-Brejdi-zavrsio-karijeru Izvor: Profimedia

To je to, glasine su tačne, najveći ikada ide u penziju! Poslije 22 nevjerovatne sezone u kojime je od pika šeste runde izabranog sa 199. mjesta stigao do statusa ikone, Tom Brejdi je rekao da je dosta. Kako javlja najobavješteniji NFL insajder Adam Šefter, Brejdi u svojoj 45. godini stavlja tačku na karijeru!

Sjajni kvoterbek stigao je u NFL poslije tri godine na univerzitetu Mičigen, a kada je biran te 1999. godine niko nije ni sanjao da može da bude startni kvoterbek u NFL timu, a kamoli nešto drugo. Istorija je pokazala nešto sasvim drugo i ispisana je prava sportska bajka. 

Poslije prve sezone u kojoj je uglavnom sjedio na klupi izborio se za mjesto u ofanzivnom timu Nju Ingland Petriotsa i promijenio istoriju. Kako te franšize, tako i same lige i sporta. 

Pravo niotkuda postao je jedan od naboljih kvoterbekova lide i istinski lider, koji je zajedno sa Bilom Beličikom napravio pravu dinastiju. Prvu titulu su osvojili već 2002. godine, a onda su zajedno naređali čak šest šampionskih prstenova. 

Svoj sedmi Superbol Brejdi nije osvojio u Bostonu kao član Nju Inglanda, već noseći dres Tampa Bej Bakanirsa. On je 2020. potpisao ugovor sa ovim timom i odmah donio titulu. Od sedam finala u kojima je pobjeđivao, Brejdi je čak pet puta uspijevao da bude MVP. Tri puta je bio MVP regularnog dijela sezone, dva puta najbolji ofanzivni igrač, a imao je čak 15 biranja za Pro Bol. 

Teško je nabrojati rekorde koje drži Tom Brejdi, pošto su to otprilike svi mogući rekordi vezani za kvoterbekove, ali i generalno za igrače američkog fudbala. 

Mnogo će drugačije NFL izgledati od naredne sezone, jer nije Brejdi jedini kultni kvoterbek koji se povlači. Nešto ranije je tačku na svoju karijeru stavio i Ben Rotlsberger, popularni Big Ben, dvostruki osvajač Superbola sa Pitsburg Stilersima.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC