• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šok izjava o Novaku! "On je zadovoljan zbog titule Nadala": Poznati teniser otkrio Đokovićev plan - Njemu sad ključa krv

Autor Nebojša Marković

Italijan ima zanimljivo viđenje poslije Nadalove titule na Australijan openu.

 Fonjini o Nadalu i Đokoviću Izvor: Profimedia

Poslije uzbudljivih dešavanja u Australiji i prvog grend slema sezone, debata o najboljim teniserima u istoriji se zahuktava.

Rafael Nadal je osvojio rekordnu 21. grend slem titulu dok su Novak Đoković i Rodžer Federer ostali na 20, a zanimljive riječi o najboljem igraču svijeta imao je Fabio Fonjini.

Italijan je za tamošnje medije govorio o Đokoviću i Nadalu, istakavši da Srbin neće moći da se pomiri sa trenutnom situacijom, po kojoj je Španac rekorder po broju grend slem trofeja.

"Koliko ga poznajem, njemu sada ključa u venama. S jedne strane, biće i zadovoljan, jer su ovo stvari koje ga motivišu. Mora da je pomislio, 'super, pobijedio si, vidimo se u Parizu'. Novak je veoma takmičarski nastrojen, pokazao je to proteklih godina. Ipak, Rafa ako želi može u Parizu da osvoji i 22. trofej. Oni su neponovljiv fenomen u istoriji tenisa", počeo je Fonjini.

On je čovjek koji je nekoliko puta uspijevao da pobijedi Nadala i svjestan je koliko je veliki izazov zaustaviti ga.

Izvor: Profimedia

"On je neviđen borac. Teško je naći reči da se opiše to što je uradio, to su stvari koje samo najveći šampioni mogu da ostvare. Sjećam se kako sam 2015. poslije pobjede nad Nadalom na US Openu pričao sa Hozeom Perlasom, koji je tada bio sa mnom. Dobra vremena... Rafa nikad ne odustaje, nije dovoljno samo da ga pobijediš, ti moraš da ga iznuriš. On te toliko troši na terenu, fizički i mentalno. Ponosan sam što sam ga dobio i u Monte Karlu. Samo Đoković i Federer su u stanju da zaustave tu takmičarsku vatru."

Ipak, popularni "Fonja" ističe da je najveći navijač Rodžera Federera.

"Ne bih da uvrijedim Rafu ili Noleta, ali ja sam rođen kao 'Federijano' i takav ću ostati. Ako bih morao da kupim kartu i biram koga ću da gledam, onda bih je kupio zbog Rodžera", rekao je Fonjini.

Zanimljivo, Italijan nikada nije pobijedio Đokovića u osam susreta, dok je protiv Nadala upisao četiri pobjede i 13 poraza.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC