• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šok! Jedan od najboljih "orlova" se oprostio od reprezentacije: Ne postoji konkretan razlog, osjetio sam da je kraj!

Autor Nikola Lalović

Propustio je Euro, a sada završava reprezentativnu karijeru.

 Petar-Nenadic-se-oprostio-od-reprezentacije Srbije Izvor: MN PRESS

Jedan od najboljih srpskih rukometaša Petar Nenadić (35) odlučio je da završi svoju reprezentativnu karijeru. On je u karijeri odigrao 78 mečeva za nacionalni tim, a dao je 213 golova. 

Bio je član nacionalnog tima od 2007. godine, a sa "orlovima" je osvojio srebro na Evropskom prvenstvu u Beogradu 2012. godine i zlato na Mediteranskim igrama u Peskari 2009.

Njegovo saopštenje tim povodom prenosimo u cjelosti.

"Zbogom Orlovi moji. Poštovani navijači i ljubitelji rukometa, poslije višednevnog razmišljanja, teška srca, ali mirne glave, donio sam odluku da završim reprezentativnu karijeru.

Ova odluka je bila najteža, ali znam da je i ispravna. Bilo je mnogo lijepih trenutaka, radovali smo se nebrojano puta, imali uspone i padove, osvajali medalje od kadetskih do seniorskih dana. Mnogo je bilo smijeha, radosti, druženja, bilo je i teških trenutaka, suza, ali rasli smo svi zajedno, zahvaljujući dobrom drugarstvu pregurali smo mnogo toga preko leđa i uvijek izlazili jači. 

Ne postoji ni jedan konkretan razlog za moju odluku, osjetio sam da je ovo pravo vrijeme za povlačenje, vrijeme je da mjesto u timu prepustim nekom mlađem igraču, smatram da je to moja obaveza.

Dolaze neki novi klinci, koji su već pokazali veliki potencijal, oni su svijetla budućnost našeg sporta. Zajedno sa selektorom Tonijem Đeronom ti momci mogu dosta. Imamo vrhunskog trenrea na klupi reprezentacije, imamo sjajne igrače, oni zajedno mogu mnogo, nebo je njihova granica i ako ostanu na okupu svi zajedno, rukomet poslije dugo vremena ne treba da brine za budućnost i uspjehe.

Uvijek ću i svim srcem, gdje god bio, navijati za reprezentaciju, za moje Orlove, prijatelje, braću... Srbija je moja zemlja, taj najsvetiliji dres ništa neće zamijeniti, ponosno neka ga nose sve naredne generavije.

Srećno Orlovi moji, do nekog novog susreta", napisao je Petar Nenadić.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC