• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šok priznanje Đokovića - Tijelo mi je reklo stop: Dvije godine je oklijevao, na kraju nije mogao ni da servira!

Autor Haris Krhalić

Za sada je u karijeri imao samo jednu ozbiljnu povredu, ali ga je ona mučila jako dugo.

 Đoković o vakcini i operaciji Izvor: Profimedia

Novak Đoković je u novom intervjuu za L'Ekip govorio o svojoj odluci da se ne vakciniše, ali i o napadima na njega. Sada je ponovo objasnio da mora da čuva svoje tijelo, a dodao je da se jasno vidi da i neke vlade mijenjaju svoje odluke.

"S obzirom na informacije o vakcini odlučio sam da se ne vakcinišem. To je moja pozicija,a da li će se promijeniti ne znam. Sve se jako brzo mijenja, vidimo da je tako i sa odlukama nekih vlada. Za sada ne osjećam da moram da zaštitim svoje tijelo i ne mislim da sam opasnost za druge", naglasio je Novak.

Podsjetio se sada već kultnog trijumfa na Australijan openu 2012. godine kada je dva puta zaredom imao maratonske mečeve.

"Moje tijelo je moj alat, moja osnova. Kao vrhunski sportista moram da se brinem o njemu kako bi bio konstantan. Tokom godina sam zbog svog tijela imao mnogo uspjeha i zahvalan sam na tome što sam mogao da se oporavim tako brzo poslije bitnih mečeva. Recimo poslije meča sa Marejem na Australijan openu 2021. godine koji je trajao pet sati (pobijedio 6:3, 3:6, 6:7, 6:1, 7:5) mogao sam da igram za manje od 48 sati protiv Nadala (pobijedio 5:7, 6:4, 6:2, 6:7, 7:5 za skoro šest sati). To je samo jedan primjer" dodao je on.

Ipak 2018. godine morao je "pod nož". Dugo je oklijevao, ali na kraju je njegov lakat zahtjevao operaciju. Poslije dvije godine razmišljanja i bolova, operacija je morala da se uradi.

"Imao sam sreću da nisam bio bolestan ili povređen često u svojoj karijeri. Najteže mi je bilo sa laktom. Jedan sam od najkonstanijih tenisera svih vremena i uspio sam da održim svoje tijelo zdravim. To je za mene dokaz da radim prave stvari. A na kraju su činjenice i rezutlati bitni. A čak i pored tih rezultata, ja stalno postavljam pitanja sebi i tražim puno od svog tima. Zaista sam duboko razmišljao o tome i morao sam da se operišem. Ali jesam pogrešio u nekim stvarima oko toga. Nisam mom laktu dao dovoljno vremena da se oporavi i uzimao sam lijekove protiv upala, što sam naravno izbjegavam.Tada mi je kratkoročno to pomagalo", iskren je bio najbolji teniser sveta.

Iako kako kaže ne voli hirurge, na kraju je sve prošlo dobro. 

"Došao sam do momenta kada mi je tijelo reklo: 'Ok, nema više pokušaja. Ne možeš više ni da serviraš'. I otišao sam kod jednog pod najboljih hirurga na svijetu. Uradio je odličan posao i jako sam mu zahvalan na tome. Bio sam uplašen, ja ne volim hirurge. Nadam se da ih neču vidjeti više nikad u životu i radim sve da tako bude", završio je Novak. 

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC