• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Od kad sam imao 7 godina mislim o svemu tome! Novak otkrio tajnu uspjeha - sve mu je rekla njegova "teniska majka"!

Autor Haris Krhalić

Novak Đoković je najbolji ikada, a talenat je samo dio toga.

 Đoković o svome zdravlju i ishrani Izvor: Profimedia

Novak Đoković je u velikom intervjuu za L'ekip pričao o mnogim temama, a glavna je bila njegovo tijelo. Pričao je o svemu što radi kako bi ostao zdrav i u formi.

Sve je oduševila njegova rastegljivost na nekim turnirima i u nekim mečevima, a kako je otkrio, to je sve rezultat višedecenijskog rada.

"Iza svega toga je mnogo rada. Ja mogu da se rastegnem kao gimnastičar, a to nije zato što sam takav rođen, nego zato što se istežem od sedme godine", naveo je on.

Najbolji teniser na svijetu je naglasio da u talenat vjeruje, ali da je talenat samo mali dio onoga što je potrebno da bi se uspjelo.

"Šta je talenat? Da, ja vjerujem u talenat, recimo da je to genetska prednost, ali on nosi samo mali procenat uspjeha. Ostalo je sve u radu", dodao je Đoković.

A kako bi naučio da brine o svom tijelu, morao je da dobije važne lekcije od svoje "teniske majke".

"Moram da kažem da sam imao sreće da na mene pozitivno utiče moja teniska majka Jelenas Genčić i njen holistički pristup tijelu; Ona mi je prva rekla da bih morao da pazim šta jedem, koliko sati spavam. Objasnila mi je koliko je bitno čitanje i šta sve moram da radim kako bih uspio. To je pristup od 360 stepeni, a tako razmišljam od kad sam imao sedam-osam godina", naveo je najbolji teniser svijeta.

On je takođe otkrio na koji način je uspio da se riješi ogromnih respiratornih problema koji su ga mučili na startu karijere.

"A u 2010. godini se desila najveća promjena kada sam promijenio ishranu i to mi je pomoglo da se riješim respiratornih problema koji su me mučili kada sam bio mlađi. Sve sam probao, pa i operaciju nosa, razne lijekove, vježbe, ali ništa nije pomoglo. Imao sam intoleranciju na gluten a da to nisam ni znao. A dijeta je postala potpouno novi način života. Ona je razlog štšto za sve što stavljam u svoje tijelo pravim jako stroge procjene. Ne možete da me natjerate da uzmem bilo šta i to je moj koncept nezavinosti u životu", dodao je Novak.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC