• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ponizili su me, ne mogu da zaboravim! Novak o Australiji kao nikad - BBC me je isjekao, a ja ću to ponavljati

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Najbolji teniser svijeta je bio vrlo iskren o svemu što mu se dešavalo ove godine.

 Novak-Djokovic-o-Australiji-i-BBC. Izvor: Profimedia

Novak Đoković u Dubaiju vodi bitku za odbranu prvog mjesta na ATP listi, ali najbolji teniser svijeta je ponovo progovorio o čitavoj situaciji koju je početkom godine prošao u Australiji.

On je tada bio deportovan, nije mu bilo dozvoljeno da se takmiči na Australijan openu, a u intervjuu za "Sportklub", govorio je i o tome da je njegov intervju za britanski "BBC" bio značajno skraćen u verziji koja je emitovana.

Đoković se ponovo, otvorenije nego ikada do sada, osvrnuo na sve što se dešavalo u Australiji početkom godine.

"Ne mogu da izbrišem iz sjećanja ono što se dogodilo. Toliko je sve svježe. Bilo je i drugih stvari koje su me uzdrmale i koje ne mogu da zaboravim. A kamoli ovako nešto! To je stvarno bio presedan u svakom smislu. Mogu da prihvatim da je to tako kako jeste, i da nastavim dalje. Ono što sigurno nećete čuti ili vidjeti od mene je da bježim od odgovornosti i želje da odgovorim nekome na neko pitanje. Ništa ne krijem, ni od koga ne bježim. Tu sam, pozvao sam BBC koji nije uvijek bio prijateljski nastrojen prema meni. Došli su u Beograd i hvala im na tome. Skoro sat i po vremena smo pričali, iako su oni objavili samo pola sata intervjua."

Novak je objasnio i zbog čega je riješio da upravo "BBC" bude taj koji će raditi njegov prvi intervju o čitavoj situaciji.

"Pozvao sam BBC jer bi rekli da sam namjestio intervju da sam pričao sa nekim ko mi je naklonjeniji. mislili bi da bježim od neugodnih situacija i pitanja koja ne želim. Htio sam nekog ko je znao da me kritikuje kroz karijeru, a opet nekog ko je među najvećim svjetskim medijima. nisam imao apsolutno nikakav uticaj na pitanja koja su postavili. Bili su fini, kulturni, neutralni i veoma čvrsti u postavljanju pitanja. Žao mi je što nisu sve emitovali, sjekli su neke dijelove", priča Đoković.

On objašnjava da je u Australiji bio ponižen na svjetskom nivou.

"Stvorila se jedna jako ružna slika o meni. Ponizili su me, ako mogu da kažem i na svjetskom nivou. Zato je bitno da imam priliku da uvijek kažem nešto, ako neko želi nešto da me pita, odgovoriću, ponavljaću svoje odgovore jer nemam šta drugo da dodam osim onoga što sam rekao za BBC."

Đoković je rekao i koju stvar će uporno ponavljati o čitavom slučaju, dodatno objašnjavajući zbog čega mu je načinjena velika nepravda.

"Uradio sam sve što je od mene bilo traženo. Bio sam u poziciji kao i svaki drugi teniser. Vidim da postoji neko uvjerenje da sam ja bio privilegovan i dobio taj status zbog onoga što jesam. Reći ću nešto što je BBC isjekao, a ovo ću ponavljati kao papagaj: Svi su imali isto izuzeće, ja sam došao u Australiju, deset dana prije mene teniserka iz Češke i trener iz Hrvatske su ušli sa identičnim izuzećem. Ona je igrala turnir, on je trenirao svog igrača i nikakav problem nije bio. Odjednom je problem nastao zbog toga što sam ja došao. Zbog čega? Vi mi odgovorite", poručio je Novak Đoković.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC