• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šok! Medvedev propušta Rolan Garos zbog rata u Ukrajini? Postao najbolji na svijetu, pa stiglo pismo - Izbacite Ruse!

Autor Dragan Šutvić

Takav scenario djeluje malo vjerovatno, ali Ukrajinci insistiraju na žestokoj kazni.

 medvedev propušta rolan garos zbog rata u ukrajini Izvor: Twitter/AustralianOpen

Ratni sukob Rusije i Ukrajine potresa i brojne sportove. Nakon sankcija FIFA i UEFA prema Rusiji, i nakon prekida Evrolige u košarci za ruske klubove, sada postoje zahtjevi da se radikalne mjere povuku i u tenisu!

Teniska federacija Ukrajine zahtijeva da se svim ruskim teniserima zabrani učešće na ITF turnirima u narednom periodu, što bi moglo da utiče i na učešće Danila Medvedeva, novog najboljeg tenisera svijeta, na predstojećem Rolan Garosu!

Možda će vas zanimati

Ukrajinska teniska federacija urgirala je kod glavnog teniskog tijela ITF da istog momenta izbaci Rusiju i Bjelorusiju iz organizacije i zabrani Rusima takmičenje u timskim i individualnim takmičenjima! TF Ukrajine je opisala akcije Rusije i Bjelorusije u Ukrajini tokom prethodnih dana kao "nezapamćene, cinične i krvave".

"Civili umiru, uključujući i žene i djecu, civilna infrastruktura se ruši. Ovo je rat koji će vratiti zemlju decenijama unazad. Rusija i Bjelorusija nemaju pravo ne samo da organizuju takmičenja na svojoj teritoriji, već ne bi trebalo da učestvuju ni na ITF timskim i individualnim takmičenjima u inostranstvu", navodi se u saopštenju, prenosi "Rojters".

ITF je otkazao sve turnire u Rusiji na neodređeno i poručili su da u Bjelorusiji neće biti ITF takmičenja tokom 2022. godine.

Sve ovo znači da bi bilo kakve restrikcije na ruske igrače, koje u ovom trenutku djeluju malo verovatno, značile da bi čak i najbolji teniser svijeta Danil Medvedev mogao da ne učestvuje na Rolan Garosu u maju ove godine.

Razlog je taj što je ITF organizuje četiri grend slem turnira, a osim njega, eventualne sankcije uticale bi i na Andreja Rubljova, Aslana Karaceva, Karena Hačanova, Viktoriju Azarenku, Dariju Kasatkinu, Anastasiju Pavljučenkovu...

Inače, Danil Medvedev je ovog ponedjeljka postao najbolji teniser svijeta, prestigavši Novaka Đokovića, iako je već poznato kada će se Srbin vratiti na tron ATP liste.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC