• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Oglasila se Ruskinja protiv koje Ukrajinka neće da igra: Evo šta odgovara Anastasija!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Da li se sprema novi skandal u tenisu?

 Anastasija potapova odgovorila Eleni Svitolini Izvor: Profimeda

Ukrajinska teniserka Elena Svitolina ne želi da igra protiv igračica iz Rusije i Bjelorusije, zbog vojne intervencije u njenoj zemlji koja traje već šest dana, pa je u saopštenju od teniskih organizacija (ATP, WTA i ITF) zahtjevala da riješe taj problem ili će se povući sa turnira u Montereju!

Dok se čeka njihov odgovor, oglasila se ruska teniserka Anastasija Potapova sa kojom je Svitolina trebalo da igra u prvom kolu pomenutog turnira.

Ruskinja, nekada najbolja juniorka svijeta, a sada 115. teniserka na WTA listi pojasnila je kako ona vidi cijelu situaciju.

"U djetinjstvu biramo svoj razvojni put. Ja sam kao dijete sanjala da ću igrati tenis bez biranja protivnika ili zemlje. Teško je objasniti ljutima iz politike da za mene nijedna zemlja nije neprijatelj, ja se borim da odigram najbolje,  za rezultat, borim se za pobjedu...", napisala je Potapova.

Mlada teniserka (21) napisala je da profesionalni sportisti postaju "taoci trenutne situacije", dodajući da je njen jedini san da igra tenis i da zbog toga svakog dana trenira.

"Žao mi je, iako nisam upućena u politiku, protivnik sam pohlepe, rata i suza. Mir ujedinjuje svijet i svako bi trebalo da ostane čovjek u njemu. I dijete bi trebalo da nastavi da sanja", napisala je Potapova na svom Instagramu i time odgovorila svojoj sedam godina starijoj koleginici.

Iako nije konkretno objasnila koji će biti njeni dalji potezi, jasno može da se zaključi da je njen plan da igra protiv Svitoline i da je njene riječi neće spriječiti, dok se nada i da je teniske organizacije neće suspendovati iz sporta.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC