• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

U cijeloj BiH, najbolje je igrati u "Boriku", koji ima posebnu energiju! As Bosne "sipao" hvalospjeve o Borcu m:tel!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

"'Borik' ima svoju energiju, ovdje je najbolje igrati u cijeloj BiH", rekao je rukometaš sarajevske Bosne nakon poraza od Borca m:tel.

 rk borac - rk bosna, izjava faruk vražalić Izvor: MONDO/Nebojša Šatara

Rukometaš Bosne Faruk Vražalić nije bio previše zadovoljan izdanjem ni sebe ni sarajevskog tima protiv Borca m:tel, ali je s velikim respektom i sa dosta komplimenata govorio o banjalučkom klubu nakon ubjedljivog poraza u "Boriku".

Sarajlije su se dobro držale u prvom poluvremenu 19. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine, ali je u nastavku do izražaja došao kvalitet banjalučke ekipe, koja je sa "plus devet" (34:25) zabilježila svoju 14. pobjedu i nastavila seriju bez poraza u ovoj sezoni.

Vražalić, koji je večeras bio strijelac pet golova, najprije je čestitao banjalučkom timu na zasluženoj pobjedi.

"Utakmica u prvom poluvremenu je bila 'bara-bara', što bi se reklo, da bi u drugom dijelu momci iz Borca pokazali karakter, organizacijske, tehničke i taktičke sposobnosti i nadigrali nas u svakom smislu. Svaka im čast, i treneru Mirku Mikiću, Mariju Blaževiću i ostalima na načinu na koji rade i koliko doprinose u ovoj sezoni", rekao je igrač sarajevskih "studenata", koji je igrao na pozicijama lijevog beka i krila.

U karijeri je između ostalih nastupao i za španski Adem, njemački Fukse Berlin i turski Bešiktaš, a prokomentarisao je i to u superlativu atmosferu u banjalučkoj dvorani.

"'Borik' ima svoju energiju, ovdje je najbolje igrati u cijeloj BiH, uvijek najviše volim da dođem igrati u Banjaluku. Znamo svi šta znači Borac i u evropskom rukometu, ne samo kod nas, možda nije tako danas, ali uvijek će imati tu pozitivnu energiju u svojoj dvorani".

Nekada su mečevi Banjalučana i Sarajlija bili veliki derbiji, ali na žalost nije tako danas. Borac m:tel je vodeći na tabeli sa šest bodova prednosti ispred tuzlanske Slobode, dok su "studenti" ubjedljivo posljednji na samom dnu.

"Teško će biti do kraja, iako nemamo posebno težak raspored. Po meni ne igramo od početka sezone kako bismo trebali da igramo. Ne doprinosimo ekipi kako bismo trebali, prvo ja, pa svi ostali. Krivi smo za ove loše rezultate i mislim da u budućnosti moramo da promijenimo način rada i pristupa da bismo mogli ostvariti bolje rezultate. U ovom trenutku, uz Borac, Slobodu, Leotar i ljubuški Izviđač pretenduju na titulu i drago mi je što tako rade sa mladim igračima. To je lijepo vidjeti, volio bih da svi ti mladići naprave velike karijere", istakao je nekadašnji reprezentativac BiH.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC