• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Žene su izdržljivije? Nek igraju i one na 3 dobijena seta: Grkov odgovor nisu očekivali - "Zarađuju isto koliko i mi..."

Autor Nebojša Marković

Stefanos Cicipas nije imao problem da govori o vrlo zanimljivoj temi u svijetu tenisa.

 cicipas o teniserkama  Izvor: YouTube/BNP Paribas Open/Printscreen

Počeo je masters turnir u Majamiju, a grčki teniser Stefanos Cicipas se polako sprema za početak takmičenja. On je kao treći nosilac bio slobodan u prvoj rundi i sada čeka svog rivala u nastavku takmičenja.

Za to vrijeme, na konferenciji za medije Grka je bilo zanimljivo, pošto je Cicipas poručio da bi i žene mogle da igraju grend slem turnire na tri dobijena seta, kao što to čine i muškarci.

Možda će vas zanimati

Ova tema je uvijek zanimljiva, ali i kontroverzna u teniskom svijetu, ali Cicipas nije imao problem da kaže šta misli o svemu. Upitan o mogućnosti promjene formata na grend slemovima, Atinjanin je imao zanimljiv odgovor.

"Ne bih da napravim neku vrstu priče od ovoga. Imate takođe i tu stvar o jednakim nagradama, žene primaju isto novca koliko i muškarci iako igraju u dva dobijena seta. Postoje mnogi naučnici i statističari koji kažu da su žene spremnije i izdržljivije od muškaraca. Ne znam. Možda bi onda mogle da igraju takođe pet setova", rekao je Cicipas.

Tek poslije tog pomalo neočekivanog odgovora, Cicipas je odgovorio da li preferira da igra na dva ili tri dobijena seta.

"Što se tiče slemova, volim igranje u tri dobijena seta. Ipak bismo mogli vidjeti veću varijaciju što se tiče grend slem šampiona ako bi se igralo na dva dobijena seta. Stvarno vjerujem u to, bilo bi mnogo različitih šampiona. Aleksander Zverev bi osvojio US Open, ja Rolan Garos. Sasvim je drugačija psihologija. Neki iskusniji igrači bi se lakše vratili u igru", zaključio je Cicipas.

Grk je prošle godine izgubio finale Rolan Garosa od Novaka Đokovića nakon što je vodio 2:0 u setovima...

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC