• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bombe i eksplozije u gradu, a vozači Formule 1 na stazi! Ova trka će se voziti usred rata - gori postrojenje sponzora F1

Autor Haris Krhalić

Strašni prizori iz grada domaćina naredne trke!

 Sukobi u Arabiji i Formula 1 Izvor: Twitter/BNONews

Nakon izbijanja rata u Ukrajini, skoro svi vozači Formule 1 pozirali su ispred ukrajinske zastave u majicama sa porukom "Ne ratu". Uz to, poznato je da vozač Nikita Mazepin dobio otkaz u američkom Hasu samo zato što je Rus.

U takvom naletu antiratnih emocija, aktuelni šampion Maks Ferstapen rekao je i važnu rečenicu: "Ako je zemlja u ratu, onda nije u redu da se u njoj održava trka", aludirajući na otkazivanje trke u Rusiji, koja se zaista neće voziti. Međutim, to "pravilo" organizatora i izričit stav vozača ipak ne važe kada je u pitanju Saudijska Arabija.

Tamošnji grad Džeda, koja će ovog vikenda biti domaćin trke, bombardovana je i ovog petka u ratu koji koalicija oko Saudijske Arabije vodi protiv militantne šiitske grupe iz Jemena, Ansel Alah, čiji su članovi poznatiji kao Huti. Oni su u petak pogodili naftno postrojenje saudijske državne kompanije "Aramko" u Džedi, koja je jedan od većih sponzora Formule 1. Njeno ime je prisutno na svim stazama.

Uprkos tome, vozači su u petak redovno trenirali pred subotnje kvalifikacije i nema pomena o tome da bi trka u nedjelju mogla da bude odložena ili otkazana.

"Incidenti nemaju veze sa trkom koja će biti održana ovog vikenda. Kao i uvijek, bezbjednost i sigurnost naših gostiju ostaju naš glavni prioritet", saopštilo je rukovodstvo trke poslije ranijeg napada ove nedjelje. Stoga, pretpostavka je da će i ovog puta trka biti održana prema planu, uprkos ratu i bombama.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC