• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Drama u završnici trke u Džedi: Ferstapen slavio ispred Leklerka, Hamilton tek deseti!

Autor Haris Krhalić

Maks Ferstapen pobjednik je VN Saudijske Arabije.

 Maksu Ferstapenu VN Saudijske Arabije Izvor: Profimedia

Aktuelni šampion Formule 1, Maks Ferstapen pobjednik je druge trke sezone koja se vozila u Saudijskoj Arabiji. U napetoj završnici uspio je završiti ispred vozača Ferarija Šarla Leklera, koji je pobijedi u prvoj trci voženoj u Bahreinu.

Treće mjesto pripalo je Leklerovom kolegi iz Ferarija, Karlosu Saincu. Četvrtu poziciju zauzeo je vozač Red bula, Sergio Perez koji je startovao prvi. Aktuelni vicešampion Luis Hamilton zauzeo je tek desetu poziciju.

Leklerk je trku započeo sa druge pozicije, a u 16. krugu iskoristio je odlazak prvoplasiranog Perez u boks te zasjeo na prvo mjesto. Zadržao je to vođstvo do 42. kruga kada ga je prestigao Ferstapen, ali se vozač Ferarija ubrzo vratio na čelo.

Ipak, pet krugova kasnije, Ferstapen je još jednom izveo preticanje, ali ovaj put je i zadržao prvo mjesto kroz preostala tri kruga uz malu pomoć žute zastave u pretposljednjem krugu.

U ukupnom poretku nakon dvije trke Leklerk je na prvom mjestu sa 45 bodova dok je na drugom Sainc sa 33. Na trećem mjestu se nalazi današnji pobjednik koji je u prvoj trci zbog problema završio pretposljednji i trenutno ima 25 bodova.

Podsjetimo, psotojala je prijetnja da VN Saudijske Arabije bude odgođena. Naime, grad Džeda koja je bila današnji domaćin bombardovana je u petak u ratu koji koalicija oko Saudijske Arabije vodi protiv militantne šiitske grupe iz Jemena, Ansel Alah, čiji su članovi poznatiji kao Huti. Oni su u petak pogodili naftno postrojenje saudijske državne kompanije "Aramko" u Džedi, koja je jedan od većih sponzora Formule 1. Njeno ime je prisutno na svim stazama.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC