• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Evo do kada je Đoković sigurno prvi! Razlika nikad manja, poznato gdje Rus može da napadne Novaka!

Autor Haris Krhalić

Novak Đoković je porazom ruskog igrača u Majamiju ostao na prvoj poziciji, a sada se zna i šta će se dešavati u bliskoj budućnosti.

 Evo kada Đoković može izgubiti prvo mjesto na ATP listi Izvor: Profimedia

Zbog odluke da se ne vakciniše Novak Đoković nije mogao da igra na mastersima u Indijan Velsu i Majamiju. Izgubio je veliki broj bodova zbog toga, ali je ostao prvi na svijetu! Kako? Tako što je Danil Medvedev propustio dvije istorijske šanse. Prvo je izgubio od Gaela Monfisa, pa onda od Hurberta Hurkača.

To znači da će Novak u ponedjeljak ostati na vrhu ATP liste i to sa samo 10 bodova prednosti. Imaće 8.420 poena, dok će ruski igrač da mu diše za vratom sa 8.410. Nikad manja razlika između prvog i drugog igrača svijeta što jasno znači da će biti prave drame u nastavku sezone.

Nole će na prvom mjestu ostati sigurno do 11. aprila. Matematički je nemoguće da izgubi tron to tada, što je najmanje 364 nedjelje na vrhu. Za dalje se pita Medvedev koji u teoriji može da traži specijalnu pozivnicu za turnir u Hjustonu koji donosi 250 poena (od 4. do 10. aprila). Mala je vjerovatnoća da će to učiniti, jer je tokom meča sa Hurkačom imao probleme sa vrtoglavicom, ali i dalje šansa za "vajld kard" postoji.

Ukoliko ipak odluči da odmori do Mastersa u Monte Karlu (od 10. do 17. aprila) to će značiti da će se vladavina srpskog igrača produžiti i da će približiti legendarnoj Štefi Graf koja je jedina ispred njega po ukupnom broju nedjelja na tronu (377).

Vodiće se prava bitka u nastavku sezone...

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC