• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nova pobjeda za Šarla Leklera: Francuz najbrži u Australiji!

Autor Haris Krhalić

Šarl Lekler je slavio u trci u kojoj je se zapalio bolid Maksa Ferstapena.

 šarl lekler Izvor: Shutterstock

Vozač Ferarija Šarl Lekler je rano jutros ostvario najuvjerljiviji trijumf u karijeri. Francuz je osvojio VN Australije ispred drugoplasiranog vozača Red Bula Sergeja Pereza koji je zaostao 20 sekundi. Treće mjesto pripalo je Džordžu Raselu, četvrto njegovom kolegi iz tima Luisu Hamiltonu.

Peto i šesto mjesto pripalo je vozačim Meklarena, Landu Norisu i Danijelu Rikiardu koji su odradili jako dobru trku. Uprkos pobjedi Leklera i drugom mjestu Pereza, Ferari i Red Bul nisu se proslavili u Australiji.

Ferari je već u drugom krugu ostao sa vozačem manje. Karlos Sainc je prvo jako loše startao da bi se već idući krug izvrtio na stazi i završio današnju trku. S druge strane bolid Maksa Ferstapena se zapalio. On je osjetio miris benzina i paljevine i obavijestio je svoj tim, a potom je dobio instrukciju da parkira automobil van staze.

Iskočio je na vrijeme, prije nego što je bolid počeo da gori, a potom su redari brzo dotrčali kako bi zaustavili požar. Pomagao im je i Ferstapen koji je bio potpuno razočaran zbog novog fijaska sa bolidom.

Sve vrijeme se vozio iza Šarla Leklera, koji je osvojio i pol-poziciju, ali izvjesno je da će mu ove sezone veći problem od Luisa Hamiltona biti Ferari i njegov bolid. Red Bul od ove sezone ne oprema Honda, odnosno sami razvijaju agregat uz uz njihovu tehnologiju i čini se kako im to i ne ide baš najbolje.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC