• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Samouvjereni Slovenci iz Adria Mobil: Bićemo najbolji na trci "Beograd - Banjaluka"

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Slovenačke ekipe su u prethodnih 15 biciklističkih trka "Beograd - Banjaluka" uvijek kotirale izuzetno visoko i uvijek važe za favorite, a tako je i ovog puta, kad je u pitanju tim Adria Mobil.

 Tilen Finkšt i Žiga Horvat samouvjereni pred start Beograd - Banjaluka Izvor: MONDO/Nebojša Šatara

Tilen Finkšt, jedan od biciklista slovenačkog tima uvjeren je da će Slovenci biti najbrži i u predstojećoj 16. po redu trci koja spaja prestonicu Srbije sa gradom na Vrbasu.

"Drugi put ću učestovati na tri Beograd - Banjaluka. Mislim da smo se dobro pripremili i očekujem najbolji mogući rezultat. Ekipa je dobra, 'pucamo' na visok plasman. Bićemo prvi", rekao je biciklista iz Adria Mobil.

Samouvjeren je i njegov kolega iz ekipe iz Novog Mesta Žiga Horvat.

"Na ovoj trci sam po peti put. Kao što je rekao moj kolega, očekujemo pobjedu i u ekipinom, a isto i pojedinačno će neko iz našeg tima biti pobjednik trke Beograd - Banjaluka. Stvarno smo se dobro spremili, naporno trenirali i ako bude sreće, biće tako. Znamo dobro sve etape, znamo šta nas očekuje", dodao je Horvat.

Klub iz Novog Mesta ima dugu tradiciju. Osnovan je 1972. godine, a od 2005, od kada je Adria Mobil, postao glavni sponzor biciklisti ovog kluba su postigli brojne uspjehe. Godina 2012. je bila jedna od najuspješenijih u istoriji jer je Adria Mobil postao prvi slovenački tim koji se plasirao na Svjetsko prvenstvo u timskom hronometru (27. mjesto među profesionalnim timovima).

Sportski direktor kluba Marko Kump je slavio na jednoj od prethodnih trka "Banjaluka -Beograd", a jedanput je bio drugi iza svog timskog kolege Mateja Mugerlija.

Početak trke najavljen je za danas ispred Palate Srbija u 18.00 časova (umjesto najavljenih 17.00 časova), a očekuje se 450 učesnika.

Podsjetimo, prva trka održana je 2007. godine sa svega pedesetak biciklista na startu, a sada će se za ukupnog pobjednika boriti 175 biciklista, što je, prema pravilima Međunarodne biciklističke unije, maksimalan broj.

Stalni partneri u organizaciji Međunarodne biciklističke trke "Beograd-Banjaluka" su resorna ministarstva za sport i unutrašnjih poslova Srbije i Srpske, Predstavništvo Republike Srpske u Srbiji, kao i gradovi domaćini etapa koji godinama pružaju nesebičnu podršku organizatorima.

Uz pomoć i podršku Predstavništva Republike Srpske u Srbiji, ova trka je postala jedan od događaja iza kojeg snažno stoje grad Beograd, Vlada Srbije, Ministarstvo omladine i sporta Srbije, te Gradska opština Obrenovac.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC