• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pobijedio Novaka, Rafu i Rodžera u roku od tri dana: Napravio tenisko čudo, a zbog njega Srbin igra najbolje u karijeri!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Legendarni argentinski teniser jedan je od razloga za impresivnu formu Miomira Kecmanovića.

 miomir kecmanović igra sjajnu sezonu Izvor: MONDO/Stefan Stojanović/MN Press

Talentovani srpski teniser Miomir Kecmanović ove sezone igra impresivno na ATP turu, a na njegove dobre rezultate iz inostranstva nadovezala se i laka pobjeda u Beogradu. Iako mu šljaka nije omiljena podloga, lako je izašao na kraj sa Rišarom Gaskeom i prošao u drugo kolo Serbia Opena.

Kako sam ističe, veoma bitan za njegov uspon u formi je i legendarni bivši argentinski teniser David Nalbandijan sa kojim sarađuje od februara 2021. godine. David je bio veliko tenisko ime i jedan od retkih koji su u karijeri pobjeđivali Federera, Nadala i Đokovića.

Možda će vas zanimati

Jednom prilikom mu za taj poduhvat bilo potrebno samo tri dana!

Na Mastersu u Madridu 2007. godine Argentinac je u četvrtfinalu bio bolji od drugog nosioca Rafaela Nadala (6:1, 6:2), u polufinalu je izbacio trećeg nosioca Novaka Đokovića (6:4, 7:6), a za trofej je bio uspješniji od Rodžera Federera (1:6, 6:3, 6:3).

Jasno, njegov um bio je teniski našpanovan, ali je pored toga znao i kako najbolje da se uhvati ukoštac sa najboljim igračima svijeta. Baš o tome govorio je Miomir Kecmanović.

Ne samo da je popravio igru na šljaci, Miomir je kroz rad sa nekada trećim teniserom svijeta shvatio koliko su za uspjeh na teniskom terenu bitne i neke druge stvari.

"Najviše sam napredovao kada je razmišljanje u pitanju. Unio mi je nešto novo u tome. Promijenio sam tim zbog njega, dosta je uticao i na mog kondicionog trenera Uroša, da popravimo mnogo fiziku, dosta smo radili na tome i to daje rezultate", rekao je Kecmanović o Nalbandijanu.

Inače, David je u karijeri zabilježio neke stvarno fantastične rezultate. Pored toga što je trojicu najboljih u istoriji pobijedio u roku od tri dana, Argentinac je bilježio i druge uspjehe. Igrao je finale Vimbldona i još četiri polufinala na grend slem turnirima, osvojio Završni masters i sa reprezentacijom Aregentine tri puta igrao finale Dejvis kupa.

Sada je trener talentovanog Srbina koji je ove sezone već pobijedio trojicu Top10 igrača, a zavidne rezultate postigao na gotovo svim turnirima. U Melburnu je igrao četvrto kolo, a u Riju, Indijan Velsu i Majamiju četvrtfinala. Zbog tih rezultata stigao je do plasmana karijere, 38. mjesta na ATP listi. 

PROČITAJTE I OVO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC