• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Izbacite sve Ruse i Bjeloruse iz svih sportova! Ukrajinska teniserka prijetila Putinu, pa kolegama postavila tri pitanja

Autor Haris Krhalić

Ukrajinska teniserka Marta Kostjuk namjerava da istraje u borbi protiv ruskih i bjeloruskih teniserki, ali i sportista uopšte. Razlog je njihovo ćutanje na rat u Ukrajini.

 Marta Kostjuk o ruskim i bjeloruskim teniserima Izvor: Profimedia

Ruski i bjeloruski teniseri i teniserke neće moći da učestvuju na ovogodišnjem Vimbldonu. Zvanična odluka se očekuje tokom naredne nedjelje, a da gdje "ima dima ima i vatre" najbolje govori žestok odgovor iz Kremlja nakon što su informacije o suspenziji sportista procurile u javnost.

Rat u Ukrajini je naravno razlog zbog koga Rusa i Bjelorusa neće biti na ovogodišnjem Vimbldonu, ali ako pitate ukrajinsku teniserku Martu Kostjuk - i to je slaba kazna za njih.

Dok se mnogi zgrožavaju tretmanom sportista koji nisu krivi za političku situaciju, štaviše mnogi od njih osudili su rat, Ukrajinka već neko vrijeme vodi lični rat sa kolegama iz Rusije, pa i Bjelorusije. Zato se nakon novih informacija obratila saopštenjem u kome traži potpunu suspenziju za sve tenisere i teniserke iz ovih zemalja, ali i svih sportista!

Kostjuk je podsjetila da je Rusija još 24. februara, uz pomoć Bjelorusije, napala Ukrajinu i da rat traje bezmalo dva mjeseca. Navela je da su mnogi zbog toga morali da pobjegnu iz svojih domova, a da sportisti kao javne ličnosti imaju "ogromnu odgovornost". Poručila je da njihove poruke na društvenim mrežama na društvenim mrežama stižu do velikog broja ljudi i da "tišina znači odobravanje", obrativši se potom teniserima iz Rusije i Bjelorusije.

"Primijetili smo da su neki teniseri iz Belorusije i Rusije u nekom trenutku spomenuli rat, ali nijednog trenutka nisu rekli da su ih njihove zemlje započele na teritoriji Ukrajine (...) Zbog toga tražimo od WTA, ATP i ITF da se pobrinu da igrači koji predstavljaju ove zemlje odgovore na sljedeća pitanja", napisala je Kostjukova i navela ih redom.

  • Da li podržavate invaziju Rusije i Bjelorusije na teritoriju Ukrajine zbog čega je izbio rat?
  • Da li podržavate vojne aktivnosti Rusije i Belorusije u Ukrajini?
  • Da li podržavate režim Putina i Lukašenka?

Mlada ukrajinska teniserka, inače 52. na WTA listi, koja je prethodno prijedila Vladimiru Putinu potom se direktno obratila svim sportskim organizacijama

"Zbog toga zahtjevamo da izbacite sve ruske i bjeloruske sportiste iz SVIH takmičenja, kao što je Vimbldon to već uradio. Dolazi vrijeme kada je ćutanje izdaja, a to vrijeme je sada", napisala je Kostjuk na svojim profilima na društvenim mrežama i tako pokrenula diskusiju.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC