• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Velika stvar za igrače, sudije i trenere!" Teniski savezi RS i Srbije potpisali Sporazum o saradnji

Autor Dragan Šutvić

Predsjednici dva Saveza Mirko Petrović i Draško Milinović potpisnici su ugovora koji je veoma važan, prije svega u razmjeni juniora i teniskih kadrova, a dosadašnja saradnja sada je podignuta na jedan viši nivo.

 teniski savezi srbije i republike srpske potpisali sporazum o saradnji  Izvor: Promo/Teniski savez Republike Srpske

U Teniskom centru Novak u Beogradu, gde se tokom ove nedelje održava ATP turnir "Serbia Open 2022", održana je zajednička konferencija za medije Teniskog saveza Srbije i Teniskog saveza Republike Srpske, tokom koje je i potpisan ugovor o poslovno-tehničkoj saradnji koja predviđa zajedničko angažovanje kroz širi spektar djelovanja u budućem radu dva Saveza kako na polju juniorskog tenisa, tako i edukaciji i obuci trenera i sudija.

Predsjednici dva Saveza Mirko Petrović i Draško Milinović potpisinici su ugovora koji je veoma važan, prije svega u razmjeni juniora i teniskih kadrova, a dosadašnja saradnja sada je podignuta na jedan viši nivo.

"Saradnja naših Saveza je jako dobra i u toku te saradnje smo primijetili da bi trebalo da definišemo neka pitanja jednim sporazumom. Radi se o pitanjima prenošenja znanja i rada sa najtalentovanijom djecom tako da ćemo ovim sporazumom regulisati neka od njih. Prevashodno se određuje da dva dječaka i dvije djevojčice do 12 godina koji su najbolji u Srbiji i Republici Srpskoj dva puta godišnje budu pozivani na zajedničke kampove u Srbiji. Cilj je da ih povežemo da dva puta godišnje zajedno rade, gdje će troškove tih kampova snositi TSS. Oni će, takođe, odraditi sve potrebne zdravstvene procjene i testiranja. Taj isti princip ćemo primijeniti i na decu do 14 godina, samo što će najboljim teniserkama i teniserima biti domaćini TSRS. Naš cilj je da po jedan najbolji dječak i djevojčica sa rang liste TSRS budu pozivani na reprezentativne kapove Srbije u vezi sa pripremama za prvenstva Evrope u konkurenciji do 12 u 14 godina. Takođe, definisano je da mi plaćamo kotizaciju za učesnike trenerskih i sudijskih seminara u Srbiji za polaznike iz Republike Srpske. Gledaćemo da prenesemo znanje i za razvoj tenisa od sedam do deset godina za razvoj najmlađih i da pružimo odgovarajuća znanja koja mi imamo kada je u pitanju njihovo uključivanje u tenis, kao i da pomognemo našim iskustvima sa promjenama sistema takmičenja. Zahvaljujem se gospodinu Milinoviću na svemu što je u radio na popularizaciji tenisa i radujem se budućoj saradnji", istakao je predsjednik TSS Mirko Petrović.

Plan je da se nastavi praksa razmjene "vajld karti" za turnire od Tenise Evrope, ITF turnira i fjučersa, kako bi se obezbijedilo učešće teniserima na tim takmičenjima.

Prvi čovjek Teniskog saveza Republike Srpske Draško Milinović zahvalio se na gostoprimstvu i prijemu delegacije, te izrazio zadovljstvo zbog nastavka u realizaciji globalne strategije i snažne podrškr najpopularnijem individualnom sportu na našim prostorima.

"Čast i zadovljstvo je što sam na ovoj današnjoj konferenciji na kojoj smo potpisali ugovor o saradnji koji mnogo znači, prvenstveno Teniskom savezu Republike Srpske, mladim teniserima i teniserkama. Osjetili smo da je pravo vrijeme da se ovako nešto uradi. Mi ove godine obilježavamo 30 godina postojanja TSRS i želimo da učinimo korak više. Saradnja je fenomenalna, ovo je korak više za igrače i igračice do 12 i 14 godina. Ovo je velika stvar za sve naše sudije i trenere koji će imati priliku da svoje znanje podignu na viši nivo učeći od jedne teniske velesile kao što je Srbija. I danas ovde imamo djecu iz najboljeg kluba iz Republike Srpske TK Doboja, najboljeg trenera iz RS Denisa Spahića koji je sa Markom Maksimovićem osvojio Masters u Monte Karlu. Želim posebno da se zahvalim podrodici Đoković koja je uvijek uz Teniski savez Republike Srpske, kao i gospodinu Petroviću koji je uvijek odgovorio našim pozivima. Ovo je jedan svečani momenat od kojeg očekujemo da ćemo biti još bolji, a to ne možemo bez Srbije i Teniskog saveza Srbije. I ove godine ćemo organizovati 20, ATP čelendžer, vjerujem da će biti mnogo tenisera iz Srbije, mi zdušno navijamo za njih da dođu do finala i da osvoje taj turnir", zaključio je predsjednik TSRS.

Konferenciji su prisustvovali i najbolji juniori i mladi teniseri iz Republike Srpske uzrasta od 10 do 18 godina, koji su imali priliku da se upoznaju sa srpskim teniserima i treniraju sa vršnjacima iz Srbije.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Ospa

De vi napravite jedan pravi turnir i dovedite Noleta, da se malo čuje za Banjaluku i da grad vidi tenisa. Sve ostalo je jedno veliko ništa i saradnja bez sadržine

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC